News

Komentari 20

Vlada daje 76 milijuna kuna potpore poljoprivrednicima zbog pandemije korona virusa

Vlada daje 76 milijuna kuna potpore poljoprivrednicima zbog pandemije korona virusa

Dodatnih šest milijuna kuna osigurano je i za potpore proizvođačima tovnih svinja, ne samo zbog korona krize nego i specifičnosti koje su uzrokovane širenjem afričke svinjske kuge

Zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom korona virusa, Vlada je usvojila program potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u iznosu 70 milijuna kuna. Dodatnih šest milijuna kuna osigurano je i za potpore proizvođačima tovnih svinja, ne samo zbog korona krize nego i specifičnosti u tom sektoru koja je uzrokovana širenjem afričke svinjske kuge. Potpora se dodjeljuje, kako je istaknula ministrica poljoprivrede Marija Vučković, proizvođačima upisanim u Upisnik koji se bave proizvodnjom svinja.

- Ovim programima nastoji se sanirati pretrpljene gubitke, osigurati likvidnost poljoprivrednih gospodarstava i očuvati razinu proizvodnje prije pojave Covida-19, čime će se posljedično zadržati postojeća razina zaposlenosti - istaknula je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Od 70 milijuna kuna, 25 milijuna ide za pomoć sektoru tovnog govedarstva, pet milijuna za sektor krava-tele, 14 milijuna kuna za svinjogojstvo u dijelu koji se odnosi na krmače, po osam milijuna kuna za potpore proizvođačima jabuka i mandarina te 10 milijuna kuna proizvođačima krumpira. Potpora će se dodijeliti najkasnije do 30. lipnja 2021., a najviši pojedinačni iznos je 100.000 eura.

 

Najčitaniji članci