Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
49 komentara

Končar od Vlade dobio otok: Gradi luke za nautički turizam

Končar je dobio koncesiju na 50 godina za pomorsko dobro na lokaciji otok Sveta Katarina - Monumenti u Puli na kojoj mora izgraditi dvije luke za nautički turizam

Robert Anić/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
49 komentara

Za projekt poznat pod nazivom Brijuni Rivijera Vlada je odabrala jedinu valjanu pristiglu ponudu tvrtke Kermas Vod Četiri iz Vodnjana. Njen vlasnik je Danko Končar, čovjek čije je ponude za privatizaciju hrvatskih brodogradilišta Vlada glatko odbila jer nije ponudio valjana bankovna jamstva. No, na sjednici u četvrtak dala mu je koncesiju na 50 godina za pomorsko dobro na lokaciji otok Sveta Katarina - Monumenti u Puli.

- Ukupna površina pomorskog dobra je oko 344.000 četvornih metara. Kermas Vod plaćat će godišnju koncesijsku naknadu od 2,20 kuna po četvornom metru, te promjenjivi dio u iznosu od 2,10 posto ukupnog godišnjeg prihoda - objasnio je zamjenik ministra prometa Zdenko Antešić. Končar je dužan u naredne tri godine dostaviti garanciju banke na iznos od 15,8 milijuna kuna. To je sedam posto od ukupne vrijednosti investicije koja iznosi 226 milijuna kuna.

Končar se u ponudi obvezuje kako će u roku pet godina na tom pomorskom dobru izgraditi dvije luke za nautički turizam 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message