Obavijesti

News

Komentari 246

Plenković: Trebamo primiti i treću dozu kako bi se zaštitili od omikrona. Novi soj se brže širi

Plenković: Trebamo primiti i treću dozu kako bi se zaštitili od omikrona. Novi soj se brže širi

Vlada RH će na sjednici donijeti zaključak o podržavanju donošenja Mjera aktivne politike zapošljavanja za 2022. iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ)

VIDEO

Vlada i Stožer svakodnevno prate razvoj situacije s novom varijantom, koja se, kao što vidimo, rasplamsava. Sadašnja cjepiva, to je očito, su takva da bi trebali primiti treću dozu, poručio je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade govoreći o epidemiološkoj situaciji. 

Naglasio je kako se broj slučajeva zaraženih s varijantom omikron, prema preliminarnim podacima, udvostručuje svakih 2 do 3 dana.

- To je znatno brže nego kod dosadašnje varijante virusa, Delte, gdje se broj zaraženih udvostručava svakih 10 do 12 dana - rekao je.

PRATITE UŽIVO: 

Zato poziva sve da se cijepe i prime treću dozu. 

- Postoje naznake da je ovaj soj manje virulentan od drugih, ali to ćemo još vidjeti. Zaraza se nešto brže širi u Dalmaciji. Danas imamo nešto veći broj nego proteklih tjedana - dodao je i pozvao sve na cijepljenje. 

Uoči blagdana pozvao je na razuman i oprezan pristup da se zaraza ne proširi.

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je kako bilježimo blagi pad novozaraženih, ali visoki broj necijepljenih u bolnicama. 

- Otkako smo uveli Covid potvrde do sada je na brzom antigenskom testiranju detektirano 11.515 pozitivnih osoba - istaknuo je dodavši kako nam je stigao i novi lijek koji će se primjenjivati u bolnicama kod lakših slučajeva, a koji imaju veliki rizik od težeg ishoda. 

Istaknuo je i kako je EMA donijela preporuku o uvjetnom odobravanju cjepiva Novavax, kojeg je Hrvatska naručila u 198.000 doza, a koje bi trebale doći početkom veljače. 

Ministar i čelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović najavio je produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata i manifestacija  iznimno na dane 24. i 31. prosinca do 2 sata iza ponoći. 

- To ne znači da se ne treba pridržavati ostalih epidemioloških mjera i podsjećam na kombinaciju onih najvažnijih - fizički razmak, nošenje maski, prozračivanje. Vezano za okupljanja na otvorenom do 100 osoba bez Covid potvrda moguća su uz suglasnost županijskih stožera, to se odnosi na dočeke Nove godine na otvorenom - istaknuo je.

Plenkovićeva mjera nasmijala iseljenike: 'Mijenjajte Hrvatsku, otišli smo zbog korupcije'
Plenkovićeva mjera nasmijala iseljenike: 'Mijenjajte Hrvatsku, otišli smo zbog korupcije'

Do lipnja se produžuje otpis nekih računa za stanovnike pogođene potresom Sisačko-moslavačke županije

Premijer je istaknuo kako će na današnjoj sjednici donijeti niz važnih odluka za Sisačko-moslavačku županiju nakon potresa. Jedna od njih je dodjela sredstava za troškove prehrane na području pogođenom potresom, i to Sisačko-moslavačkoj županiji u iznosu od dva milijuna i 760.000 kuna i Gradu Sisku od milijun i 600.000 kuna. 

- Ukupno je to četiri milijuna i 360.000 kuna, povrh već isplaćenih preko 33 milijuna kuna za prehranu na području županije - rekao je. 

Idućeg tjedna, najavio je, bit će u Petrinji na godišnjicu potresa koji je pogodio Banovinu.

Vlada je i do lipnja produžila odluke o otpisu računa za struju i grijanje, za RTV pristojbu, besplatni prijevoz vlakom, oslobađanju od plaćanja cestarine na dionici autoceste A11 Zagreb-Sisak za stanovnike pogođene potresom na području Sisačko-moslavačke županije. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 246
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.