Obavijesti

News

Komentari 5

'Malo strpljenja oko detalja. Cilj je povećati plaće, a istodobno ne smanjivati mirovine'

'Malo strpljenja oko detalja. Cilj je povećati plaće, a istodobno ne smanjivati mirovine'

Na sjednici Vlade RH raspravljat će se o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i izmjenama i dopunama Zakona o alternativnim investicijskim fondovima (EU)

VIDEO

Minutom šutnje su članovi Vlade na početku sjednice odali počast jučer preminulom bivšem premijeru Nikici Valentiću. Premijer Andrej Plenković izrazio je u ime Vlade sućut obitelji. Sprovod će biti sutra u 15 sati, a komemoracija u ponedjeljak. 

PRATITE UŽIVO

- Ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskoj politici. Bio je predsjednik Vlade tijekom sudbonosnih dana Domovinskog rata, dao je ogroman doprinos i kao političar, pravnik i kao gospodarstvenik ostvarenju samostalne i slobodne Hrvatske, u njegovom mandatu je donesem i stabilizacijski program i uvedena je hrvatska kuna, a isto tako je Hrvatska u to doba zbrinula ogroman broj izbjeglica i prognanika - istaknuo je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osvrnuo se i na tragediju u Beogradu u kojoj je učenik (13) ubio osmero djece iz svoje škole i ranio njih još nekoliko, kao i profesoricu povijesti.

- Izražavam i sućut premijerki Srbije zbog gubitka mnogo dječjih života u slučaju bez presedana, izuzetno nam je žao, upućujemo sućut i obiteljima, a ranjenima želimo brz oporavak - kazao je Plenković.

Obzirom da je ovog ponedjeljka bio i praznik rada, premijer je zahvalio svim radnicima koji svojim radom pridonose ukupnom boljitku zemlje i cijelog društva. 

- Smatramo da smo u proteklih sedam godina učinili značajne iskorake u poboljšanju zaštite prava i materijalnih uvjeta radnika - kazao je naglasivši kako su kontinuirano i značajno dizali plaće. 

Pa je govorio je i o najavljenoj poreznoj reformi te novom povećanju svih plaća od 1. siječnja iduće godine.  

- Kao i do sada, nastavit ćemo s novim krugom porezne reforme, koja ima za cilj povećati plaće, vidim da ima puno spekulacija u medijskom prostoru, pozivam sve da se strpe dok se na razini Vlade u potpunosti ne usuglasimo oko paketa, koji bi bi u prvo čitanje bio upućen u Sabor do ljetne stanke, a onda bi se u drugom čitanju izglasao na jesen. Cilj ove politike je povećati plaće, a istodobno ne smanjivati mirovine ni uplate, odnosno doprinose u mirovinski sustav - poručio je pa ponovno pozvao sve na strpljenje. 

- Uz puno komentara za nešto što je još u fazi konačne razrade, predlažem svima strpljenje, a kao i svaki puta do sada, svaka naša reforma imala je kao posljedicu povećanje plaća i dodatno rasterećenje gospodarstva, a vodit ćemo računa i o položaju jedinica lokalne i područne samouprave. Ako postoji Vlada koja je učinila ogromne iskorake u povećanje prihoda jedinica lokalne i područne samouprave, onda je to naša - poručio je.

Tek na kraju sjednice se sjetio da je jučer bio i Svjetski dan slobode medija. 

- Želim čestitati svim novinarkama i novinarima, medijskim djelatnicima, Svjetski dan slobode medije, koja je temelj demokratskog društva - kazao je. 

A na današnjoj sjednici Vlada je, između ostalog, usvojila izmjene Zakona o prostornom uređenju te donijela i službenu odluku o uključivanje Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama u izgradnju višestambenih zgrada za privremeno zbrinjavanje u katastarskim općinama Novi Sisak, Sisak Stari, Topusko, Glina, Jasenovac i Sunja.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a