Obavijesti

News

Komentari 48

Grčić poručio: Napredak nije dovoljan, trebamo se ubrzati

Grčić poručio: Napredak nije dovoljan, trebamo se ubrzati
1

Ostvarili smo određeni napredak u ostvarenju ovih preporuka, naročito onih vezanih uz tržište rada. Ipak, nismo sve do kraja odradili, rekao je ministar Branko Grčić

VIDEO

Na dnevnom redu Vladine sjednice u četvrtak među ostalim našlo se i izvješće o provedbi Plana provedbe Specifičnih preporuka za države članice 2014. za razdoblje od 1. kolovoza do 30. rujna 2014.

- Ostvarili smo određeni napredak u provedbi preporuka Europske komisije, ali u jedom nizu preporuka nismo do kraja odradili ono što smo htjeli i trebali -  izvijestio je potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić govoreći o provedbi plana specifičnih preporuka. 

Napomenuo je da je ovo poziv svim članovima Vlade da još snažnije prionu poslu kako bi se preporuke u zadanom roku i odradile. Plan je uslijedio nakon što je Vlada poslala Bruxellesu mjere za suzbijanje prekomjernog deficita. Osam je ključnih preporuka za provedbu strukturnih reformi.

- Generalna ocjena koju imamo i u izvješću Europske komisije jeste da je napredak napravljen, al da on još nije dovoljan i to je poruka svima nama da reforme ubrzamo - poručio je Grčić.

Dodao je da je ocjena Europske komisije pripremljena te će se o ostvarenju preporuka Komisije raspravljati u ponedjeljak.

Negativno mišljenje o načinu poslovanja Sportske televizije

Vlada RH je na sjednici u četvrtak dala mišljenje Hrvatskome saboru na prijedlog Strateškog plana Hrvatske zaklade za znanost 2014.-2018. te Programsko i financijsko izvješće Hrvatskog olimpijskog odbora za 2013. i izvješće o poslovanju HRT-a za 2013. godinu.

Vlada je dala negativno mišljenje na Programsko i financijsko izvješće Hrvatskog olimpijskog odbora.

- Razlozi su nezakonito i protustatutarno financiranje Sportske televizije, nepostojanje kriterija za raspodjelu financijskih sredstava i nedonošenja istih iako im je to naloženo od strane sportske inspekcije, zbog nejasnih i nepotpunih pojašnjenja namjena pojedinih stavki, iskazivanje negativnog financijskog rezultata poslovanja unatoč činjenici da su prihodi bili u potpunosti realizirani, postoje dugovi prema nacionalnim sportskim savezima i na kraju oglušili su se na preporuke Ministarstva koje im je u prethodnom izvješću dostavljeno vezano uz previsoke plaće i nezakonito financiranje sportske televizije - naveo je ministar obrazovanja Vedran Mornar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore