Obavijesti

News

Komentari 88

Plenković: Srednje škole idu od 14. prosinca na online nastavu

Plenković: Srednje škole idu od 14. prosinca na online nastavu

Zdravstvenim djelatnici bit će nagrađeni u visini od 10 posto od osnovne plaće koji se skrbe i brinu o covid pacijentima. Isto povećanje dobit će i djelatnici u socijalnoj skrbi, kao i djelatnici Oružanih snaga

VIDEO

Vlada i Nacionalni stožer prije 10 dana postrožili su mjere za suzbijanje korona virusa. Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade, koju i dalje vodi iz izolacije od doma pozitivan na korona virus, istaknuo je kako je još rano za reći kakav je njihov učinak, ali da nam brojevi novozaraženih zadnjih tjedan dana i dalje rastu. Podsjetimo, premijer je u ponedjeljak 30. studenog dobio pozitivan nalaz, a u četvrtak se i fizički vraća u Vladu. Tijekom današnje sjednice dosta se borio s kašljem.

- Broj potvrđenih novozaraženih zadnjih tjedana narastao je za 4 posto, u odnosu na prethodni tjedan kad je rastao za sedam posto. To je, doduše, manje od porasta koji smo imali tjedan ranije u odnosu na prethodni tjedan, kada je povećanje bilo 13 posto i premda je riječ o ohrabrujućem signalu, to još uvijek nije dovoljno jer nam se porast visokih brojeva se još nije zaustavio - rekao je i apelirao na sve da se drže mjera, smanje nepotrebna druženja, kako bi se do Božića smanjio broj zaraženih i pritisak na zdravstveni sustav.

Srednje škole idu na online nastavu

Najavio je premijer i kako je većina županija zatražila da srednje škole od 14. prosinca idu na online nastavu.

Kazne za kršenje mjera: 500 kn za građane, a organizatorima privatnih okupljanja 10.000 kn
Kazne za kršenje mjera: 500 kn za građane, a organizatorima privatnih okupljanja 10.000 kn

- Ministar Fuchs je nakon današnjeg užeg kabineta održao niz razgovora sa županima i mogu izvijestiti da će većina županija, u proceduri kakvu je Vlada donijela, zatražiti od Ministarstva znanosti da se od idućeg tjedna nastava prebaci online za srednje škole, tako da ćemo praktički sve srednjoškolce staviti van sustava od 14. prosinca pa do 18. siječnja - rekao je Plenković.

PRATITE UŽIVO

Najavio je i kako će zaposleni u javnom i državnom sektoru božićnice dobiti 18. prosinca. 

Nagrada medicinskom osoblju

Vlada je na sjednici odlučila nagraditi medicinsko osoblje u zdravstvenom sustavu, socijalnoj skrbi, Oružanim snagama i zatvorskom sustavu, koji brinu o Covid pozitivnim pacijentima. Pa će oni dobiti, s obzirom a iznimne uvjete rada, naglasio je ministar zdravstva Vili Beroš, dodatak u visini 10 posto od osnovne plaće, a primjena počinje s isplatom plaće za studeni. No, oni radnici koji su privremeno raspoređeni na obavljanje poslova vezano za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelim od bolesti Covid-19, mogu odabrati i drugu opciju. Imaju pravo, umjesto plaće za tekući mjesec koju je ostvario temeljem privremenog rasporeda uvećanu za posebnu nagradu, za to razdoblje ostvariti plaću u visini njegove prosječne mjesečne plaće u prethodna tri mjeseca prije njegovog privremenog rasporeda, ako je to za njega povoljnije.

Naime, oni djelatnici koji su raspoređeni na rad u Covid odjele nemaju dežurstva pa bi i uz dodatak od 10 posto dobili manju plaću nego da rade u svojoj matičnoj ustanovi. Zato mogu odabrati ono što im od ove dvije opcije bolje odgovara.

- Ovo je vrlo važna, politički gledano, odluka - dodao je premijer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.