News

Komentari 45

'Vlada odbila amandman koji bi prekinuo kamatarenje banaka'

'Vlada odbila amandman koji bi prekinuo kamatarenje banaka'

Goran Aleksić (SNAGA) je dodao i kako je ponudio premijeru Andreju Plenkoviću suradnju u arbitraži koju su u Washingtonu pokrenule banke zbog slučaja švicarski franak

Zastupnici su u petak izglasali Zakon o kreditnim institucijama, a Goran Aleksić (SNAGA) istaknuo je kako je Vlada odbila njegov amandman kojim bi se "konačno prekinulo kamatarenje hrvatskih banaka."

- Nije prihvaćen amandman kojim bi se konačno zaustavila primjena nepoštenih i nezakonitih fiksnih kamatnih marži koje su banke samovoljno i van ugovora definirale, a Zakon o kreditnim institucijama je upravo idealno mjesto da se to spriječi za ubuduće - poručio je Aleksić.

Dodao je i kako je ponudio premijeru Andreju Plenkoviću suradnju u arbitraži koju su u Washingtonu pokrenule banke zbog slučaja švicarski franak.

- Ponudio sam suradnju, kao i udruga Franak koja ima potrebne stručnjake. Dobro razumijemo problematiku i možemo pomoći Vladi da lakše izlazi na kraj s nepoštenim bankama koje su pokrenule arbitražu u Washingtonu umjesto da se sudski procesi vode ovdje u Hrvatskoj - rekao je naglasivši kako se ta arbitraža ne smije prihvatiti. 
Nedopustivo je, kaže, da banke nemaju povjerenja u hrvatsko sudstvo pa pokreću arbitražu u Washingtonu. 

Najčitaniji članci