Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
103 komentara

Vlada povlači zakon kojim bi se moglo raditi čak do 68. godine

Navedeni prijedlog izmjene ZOR-a bio je dio paketa zakona vezanih uz mirovinsku reformu, priopćili su iz Hrvatske udruge poslodavaca koja je zbog izmjena Zakona odgodila konferenciju za medije

103 komentara

Hrvatska udruga poslodavaca je otkazala, odnosno odgodila konferenciju za medije jer su, kako su priopćili, dobili najavu iz Vlade da će povući iz daljnje procedure, odnosno, glasanja u Saboru, prijedlog izmjena Zakona o radu kojim se definira mogućnost produljenja rada na još tri godine nakon što se ispune uvjeti za mirovinu sa 65 godina. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Navedeni prijedlog izmjene ZOR-a bio je dio paketa zakona vezanih uz mirovinsku reformu te nam je ujedno najavljeno da će se kroz socijalni dijalog razgovarati o nužnim poboljšanjima radnog zakonodavstva - priopćili su.   

Senior marriage having video conversation on tablet RAZLIKA U 24 KUNE Iskorak u imovinskom sustavu: Ženama sada idu veće mirovine

Podsjetimo, izmjenama Zakona o radu koje je sad predložilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a koje vodi mladi ministar Josip Aladrović, moć pregovaranja o radu nakon 65. godine prelazi u ruke radnika. I to tako da bi nakon 65. godine mogli otići u svoju redovnu mirovinu, a još će dobiti i otpremninu. Ako ostanu raditi do 68. godine, mogu u ekstremnom slučaju provesti i većinu od te tri godine na bolovanju. Sve bi trebao platiti poslodavac, a država neće imati nikakav trošak.

Povukli još pet zakonskih prijedloga 

Osim Zakona o radu, Vlada je odlučila da se iz procedure u Hrvatskome saboru povuku i prijedlog zakona o izmjeni Zakona o državnim službenicima, prijedlog o izmjeni Zakona o zdravstvenoj zaštiti, prijedlog o izmjeni Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi te prijedlog Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju. 

Kako su priopćili, Vlada će navedene zakonske prijedloge dodatno razmotriti sa socijalnim partnerima i uputiti ih u redovnu proceduru. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message