News

Komentari 29

Vlada razriješila Dinka Mikulića pomoćnika ministra branitelja

Vlada razriješila Dinka Mikulića pomoćnika ministra branitelja

Dinka Mikulića Vlada RH je razriješila dužnosti nakon što je u petak 28. prosinca uhićen zbog sumnje u zloporabu braniteljskih prava. Trenutačno je u pritvoru

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice dužnosti razriješila pomoćnika ministra branitelja Dinka Mikulića koji je uhićen 28. prosinca zbog sumnje da je od lipnja 2005. do prosinca 2012. godine od članova Uprave i suvlasnika jednog trgovačkog društva u više navrata tražio da mu isplate ukupno 250.000 eura.

Kao ravnatelj Uprave za pravne i stambene poslove i pomoćnik ministra branitelja mogao je pogodovati pri odabiru prodavatelja stanova mimo stvarnih potreba i suprotno propisanim uvjetima javnog poziva. U njegovoj nadležnosti bilo je rješavanje stambenog zbrinjavanja HRVI i članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. 

Mikuliću je prilikom kupovine stanova za 2005. i 2006. godinu od člana Uprave i suvlasnika društva i isplaćen iznos od 50.000 eura. Potom je tijekom 2008. godine zatražio isplatu 100.000 eura te je nakon primitka ponude osigurao da Ministarstvo branitelja uputi prijedlog Vladi RH o potrebi kupnje stanova od navedenog društva. Nakon što je sklopljen kupoprodajni ugovor, do prosinca 2012. godine osumnjičenik je od drugog suvlasnika i člana Uprave društva u više navrata tražio da mu isplati daljnjih 100.000 eura. Nakon što njegovom zahtjevu nije udovoljeno zbog nedostatka sredstava, tražio je da mu se u vrijednosti traženog iznosa preda odgovarajuća nekretnina ili da mu se navedeni iznos isplati plaćanjem fiktivnih računa koje bi društvu ispostavila društva prema njegovoj uputi. 

Sva imovina mu je nakon uhićenja blokirana te mu je određen pritvor. 

Najčitaniji članci