Obavijesti

News

Komentari 140

Premijer hvali Program plus: S lista čekanja skinuto 8000 ljudi

Premijer hvali Program plus: S lista čekanja skinuto 8000 ljudi
9

U dva tjedna Program plus je s liste čekanja skinuo skoro 8000 pacijenata. To je dokaz da se uz dobru organizaciju stvari mogu rješavati, rekao je Zoran Milanović

VIDEO

Premijer Zoran Milanović na početku 215. sjednice Vlade osvrnuo se na sustav zdravstva te pozdravio posljednji primjer dobre prakse i organizacije koja je dovela do smanjenja listi čekanja, Program plus . Napomenuo je da problem s listama čekanja imaju sve zemlje pa i Velika Britanija te Kanada. No, naveo je da se ne možemo uspoređivati s tim zemljama iako ističe dobrim programom sve se može riješiti.

Pokretanje videa...

24sata 01:38

- U dva tjedna koliko traje Program plus s liste čekanja je skinuto skoro 8000 pacijenata . Osnovni cilj je, ne samo briga za građane nego da se uz dobru organizaciju stvari mogu rješavati - izjavio je Milanović i čestitao Međunarodni dan liječnika.

Osvrnuo se i na skupe aparate te poručio kako oni ne mogu stajati i biti neiskorišteni, da ih pokriva prašina, već moraju biti u funkciji.

''Hranu se nije doniralo jer je na nju trebalo platiti PDV''

Pred ministrima se našao i prijedlog Zakona o poljoprivredi , kojim se među ostalim, prvi puta u Hrvatskoj stvara zakonski okvir za doniranje hrane socijalno ugroženima i ljudima u potrebi te u slučaju elementarnih i prirodnih katastrofa.

- Ovo posljednje je možda i najvažnije, zakonski okvir za doniranje hrane koja se inače baca. Nije se doniralo zato što je na nju trebalo platiti PDV. To je jako važno za naglasiti - rekao je premijer Zoran Milanović.

Ministar Jakovina potom je izvijestio da se već radi na podzakonskim aktima međuresorno u što su uključena ministarstva financija, socijale i zdravlja.

Prema zakonu donirati se može hrana koja mora biti prikladna za prehranu ljudi i životinja te mora ispunjavati sve zahtjeve sigurnosti, odnosno zdravstvene ispravnosti.

Braniteljima se odgađa razdvajanje mirovina

Na dnevnom redu našle su se i izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju . Njim se odgađa razdvajanje mirovina hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji za šest mjeseci, na dio temeljem radnog staža i temeljem braniteljskog statusa.

- Odgađa se razdvajanje braniteljskih mirovina do 30 lipnja 2015. godine - izvijestio je resorni ministar Mirando Mrsić.

Napomenuo je da je zakonom uspostavljeno jedinstveno tijelo vještačenja pri Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca