Obavijesti

News

Komentari 29

"Ljubomoran sam na Obamu jer on može špijunirati druge"

"Ljubomoran sam na Obamu jer on može špijunirati druge"
7

Putin je u četvrtak na konferenciji za novinare rekao kako će pomilovati članice Pussy Riota te najvjerojatnije i svojeg neprijatelja tajkuna Mihaila Hodorkovskog

VIDEO

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u četvrtak održao konferenciju pred čak 1300 novinara. Ovo je deveta "mega" konferencija  u 14 godina koliko je na dužnosti. Prošle je godine takva konferencija bila u World Trade Centeru na rijeci Moskvi i trajala je četiri i pol sata. Na kraju te konferencije ponudio je Gérardu Depardieu azil. 

Na ovogodišnjoj presici rekao je kako se neće sastati sa Snowdenom jer ima previše obaveza. Novinar iz Ukrajine, u kojoj traju prosvjedi jer se njihova vlada odlučila udaljiti od Europe i približiti Rusiji, Putina je pitao koliko još može platiti. Putin mu je odgovorio protupitanjem: "Koliko novaca još trebate?" 

Novinar koji je poznat po kritikama Kremlja pitao je Putina da li će osloboditi članice Pussy Riota, a reporter Reutersa ga je pitao da li će za njih vrijediti opća amnestija. Putin je odgovorio "da". 

Tri su djevojke, podsjetimo, u Crkvi Krista Spasitelja u Moskvi otpjevale "prosvjednu molitvu" protiv predsjednika Vladimira Putina. Kasnije su osuđene za huliganstvo i širenje religiozne mržnje. Svaka od njih je u kolovozu prošle godine dobila po dvije godine zatvora. Jedna od njih Ekaterina Samucevič je kasnije puštena. U zatvorima odnosno radnim logorima ostale su Marija Aljohina i Nadežda Tolokonnikova koje će sada izgleda ipak biti amnestirane, piše Bild.

Na slobodu će i Hodorkovski?

Osim članica Pussy Riota Vladimir Putin će izgleda na slobodu pustiti i ruskog tajkuna Mihaila Hodorkovskog (50). Hodorkovski je bio jedan od najbogatijih ljudi Rusije i najvećih neprijatelja premijera Vladimira Putina. Hodorkovski je prije uhićenja osnovao oporbenu stranku i planirao se kandidirati za premijera. U zatvoru je već deset godina. Molio je navodno pomilovanje jer mu je majka bolesna. Njegov odvjetnik kaže kako o tome ne zna ništa. 

- Mislim da ćemo uskoro donijeti odluku i uskoro potpisati dekret za pomilovanje Hodorkovskog - rekao je Putin. 

Putin: Ljubomoran sam na Obamu

Novinar iz New Yorka pitao je Putina kakav je njegov odnos prema američkom predsjedniku Baracku Obami. 

- Ljubomoran sam na Obamu jer može raditi ono što Snowden radi, on špijunira druge - rekao je Putin. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C