Obavijesti

News

Komentari 0

Vladimir Putin prvi nakon Staljina posjetio Teheran

Vladimir Putin prvi nakon Staljina posjetio Teheran
1

IRAN: Ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je u utorak u Teheran gdje će sudjelovati na sastanku na vrhu pet država Kaspijskoga mora..

VIDEO

Putin, prvi moskovski čelnik u posjetu Iranu od Josifa Staljina 1943
. godine, sastat će se s iranskim domaćinom predsjednikom Mahmudom Ahmadinedžadom, i s njime razgovarati o iranskome nuklearnom programu. Na dnevnome redu razgovora bit će i završetak zajedničke iransko-ruske nuklearke u južnoj luci Bushehru. Gradnja je morala biti završena prije gotovo osam godina, ali omeli su je financijski i tehnički razlozi. Iran od Putina očekuje točne rokove završetka nuklearke i isporuke ruskoga nuklearnoga goriva. Teheran je već upozorio Moskvu da se ne služi Bushehrom kao sredstvom pritiska ne bi li Iran pristao na rezoluciju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda kojom se zahtijeva iransko odustajanje od programa obogaćivanja urana. Agencija Interfax izvijestila je u nedjelju, pozivajući se na izvor u specijalnim službama, da skupina napadača-samoubojica priprema ubojstvo ruskog predsjednika tijekom njegova posjeta Teheranu. Putin je rekao da će bez obzira na te informacije otputovati u Teheran. Iransko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u nedjelju da su informacije o mogućem atentatu na Putina potpuno neutemeljene te da će se program njegova posjeta normalno odvijati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.