Obavijesti

News

Komentari 61

Vladin zrakoplov prizemljen jer mu curi ulje, Milanović otkazao putovanje u Rusiju

Vladin zrakoplov prizemljen jer mu curi ulje, Milanović otkazao putovanje u Rusiju
1

Predsjednik Milanović otkazao je svoj odlazak u Moskvu zbog kvara na državnom zrakoplovu koji nije moguće popraviti do planiranog putovanja, potvrdio je glasnogovornik Ureda predsjednika

VIDEO

Vladin avion je prizemljen nakon što su 13. lipnja uočili da iz desnog motora curi ulje. Tada su pacijenta hitnim medicinskim prijevozom trebali prevesti iz Dubrovnika u Zagreb, no kada je avion sletio u dubrovačku zračnu luku, primijetili su kvar. 

Nitko od članova ni putnika tada nije bio ugrožen, a avion se trenutno nalazi u Dubrovniku. 

POGLEDAJTE VIDEO: Slijetanje u nemogućim uvjetima 

Pokretanje videa...

oluja ciara slijetanje 01:20

- Iz desnog motora zrakoplova uočen je neuobičajeno veliki gubitak motorskog ulja, te je prema uputama proizvođača motora odrađen niz testova kako bi se utvrdila što preciznija pozicija samog kvara na motoru. Taj kvar je uobičajen u zrakoplovstvu na mlaznim motorima - objasnio je za 24sata ravnatelj Direkcije za korištenje službenih zrakoplova Ivan Klanac i dodao kako tim mehaničara dolazi u ponedjeljak kako bi otklonili kvar te da bi radovi trebali gotovi 24. lipnja, odnosno u srijedu, ako ne bude potrebe za daljnjim radovima.

Milanović otkazao posjet Rusiji 

Predsjednik Republike Zoran Milanović otkazao je predviđeni posjet Rusiji zbog kvara na državnom zrakoplovu te nepostojanja komercijalnih letova prema Rusiji zbog pandemije koronavirusa i stoga neće 24. lipnja u Moskvi nazočiti tradicionalnoj vojnoj paradi u povodu Dana pobjede.

Potvrdio je to u ponedjeljak Hini glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić.

- Predsjednik Milanović otkazao je svoj odlazak u Moskvu zbog kvara na državnom zrakoplovu koji nije moguće popraviti do planiranog putovanja, a komercijalni letovi prema Rusiji još nisu pokrenuti - rekao je Jelić Hini.

Milanović boravi u službenom posjetu Crnoj Gori, a odmah po završetku trebao je otputovati u Moskvu na tradicionalnu vojnu paradu u povodu Dana pobjede koja se trebala održati 9. svibnja, ali je otkazana zbog pandemije koronavirusa. Novi datum održavanja parade je 24. lipnja, točno na 70. godišnjicu prve. 

Na marginama je bio planiran i bilateralni sastanak Milanovića s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.