Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vlak ubio muškarca koji je ležao na pruzi u Podsusedu

Brzi putnički vlak Maestral pregazio je i ubio muškarca na pruzi. Strojovođa navodno tvrdi da je čovjek pokušao ustati i pobjeći jurećoj mašini

R.Anić
Foto: R.Anić
7 komentara

Strojovođa brzog putničkog vlaka Maestral iz Zagreba za Budimpeštu ugledao je pred sobom muškarca. Ležao je na tračnicama i pokušao se izmigoljiti kada je vidio da na njega juri vlak. Nije uspio pobjeći. Mislim da je bio pijan, neslužbeno doznajemo u HŽ-u.
Preko puta stare podsusedske cementare čovjek je podletio pod Maestral u četvrtak ujutro u 7.30 sati. Na mjestu gdje nema čak ni utabanog pješačkog prijelaza muškarac je zbog policijskog očevida više od sat i pol nepokriven ležao pod stražnjim dijelom vlaka. Tek u 9.10 vlak se pomaknuo da bi policija pregledala unesrećenog.
Ove godine u Zagrebu je pod vlakom nesretnim slučajem stradalo sedam pješaka, a još dvoje se ubilo.
- Na pojedinim dijelovima Zagreba vlakovi mogu juriti i do 80 km/h. Mogu se zaustaviti tek nakon 700 do 1500 metara. Imaju i golemu masu pa su zbog svega toga izuzetno opasni. Pješaci su često neoprezni, osjećaju se previše sigurnima, a podcjenjuju brzinu vlaka, rekla je glasnogovornica HŽ-a Ida Erceg.

Možda vas zanima i ovo:
Message