Obavijesti

News

Komentari 226

Vlasnik: 'Medo je sve tužniji, cvili kad ga navečer zatvaram'

Vlasnik: 'Medo je sve tužniji, cvili kad ga navečer zatvaram'
4

Pulski Općinski sud u četvrtak će odlučivati treba li vještačiti koliko Medo glasno laje. Pas za sada ostaje u noćnom 'zatvoru'. I njegovi vlasnici sve su oprezniji

VIDEO

Prošlo je već godinu dana otkako je Medo iz Peroja dobio sudsku zabranu da laje te je već više od 365 dana u “zatvoru” zbog prirodnog načina komuniciranja za jednog psa.

Medo zbog toga proživljava prave pseće muke jer mora u kućni pritvor od 22 do 7 sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:08

- Teška je to bila godina i za njega i za nas, ali Medo se ne da. Sudsku zabranu da laje jer njegov lavež smeta našim susjedima moj Medo dobio je 21. listopada prošle godine, a tri dana poslije naš je odvjetnik tu zabranu dobio na svojem stolu. Od tada Medo mora u noćnim satima biti zatvoren, a nikad nikoga nije ugrizao ni napao. Promijenio se u tih godinu dana, kao i mi - kaže Medin vlasnik Anton Šimunović iz Peroja.

Duško Marusić/PIXSELL

''Tužno me gleda''

Postao je, kažu njegovi vlasnici, potišteniji jer je to dvorišni pas koji voli svoj vanjski prostor te laje kad čuje da netko prolazi i ulazi u dvorište.

- Mi ukućani smo postali puno oprezniji te se trudimo da Medo i kad je u dvorištu što manje laje, da opet ne dobijemo nekakvu kaznu - objašnjava Anton.

Nakon što je zbog Mede održano i nekoliko sudskih ročišta na pulskom sudu, posljednje je bilo u svibnju ove godine. Tada je odvjetnik koji zastupa obitelj i Medu sudu predložio da se izmjeri jačina laveža koja bi pokazala ugrožava li doista susjede, kako oni tvrde.

- Još tada smo platili traženih 3000 kuna za mjerenje buke kako bi se vidjelo koliko glasno Medo laje, ali od tada se nije dogodilo ništa. Svaki dan očekujemo poziv, dolazak odgovornih za mjerenje buke, ali ništa. Kad će to biti, ne znam, kao ni do kad ćemo ovako živjeti i mi i naš pas, koji zacvili i tužno me pogleda iznova svaki put kad ga moramo zatvoriti u ljetnu kuhinju - jada nam se Anton.

Medin veterinar Bojan Zidarić iz Vodnjana u svojem 11-godišnjem radu nije se susreo s takvim slučajem.

- Pseća fiziološka funkcija je da laje kad netko prolazi ili dolazi u dvorište. To je veliki pas koji je navikao biti u dvorištu, a sajla s lancem na kojem je vezan nije nikakva zakonska prepreka. Po meni je on kao i svaki drugi pas, a svaki vlasnik treba šetati svojeg psa jedanput ili dvaput na dan, uz povodac. Koliko znam, Medin vlasnik je u redu, ali nisam Big Brother da znam koliko ga i kako izvodi te pušta. Ako je pas noću zatvoren u nekom većem prostoru unutar kuće, ne bi mu to trebalo predstavljati većih problema, odnosno već je u tih godinu dana stekao rutinu koju je zapamtio. Ali ipak je on veliki pas koji voli dvorište - rekao je veterinar Zidarić.

Dijana Marić/24sata

Odluka o pritvoru je trajna

Glasnogovornik pulskog Općinskog suda Pavle Peršić na pitanje do kada može trajati ta privremena sudska odluka o zatvaranju psa rekao je da se odluka ne produljuje.

Kad je jednom donesena, sudska odluka je trajna.

- Trajati može dok se ne ukine, a najdulje do pravomoćnog okončanja sudskog postupka (parničkog postupka koji je u tijeku). O mjerenju jačine buke trebalo bi se odlučiti na raspravi koja je zakazana za 6. studenoga. Naime, nakon uplate iznosa od 3000 kuna kao predujma za provedbu vještačenja te donošenja rješenja kojim se određuje izvesti dokaz vještačenjem akustičnim mjerenjem količine buke, sud je zaprimio pismeno očitovanje vještaka u kojoj je sadržana i procjena troškova mjerenja iz koje proizlazi da će minimalna cijena provedbe vještačenja biti znatno veća od uplaćenog predujma - rekao je glasnogovornik suda u Puli.

U svakom slučaju, Medo do daljnjeg ostaje u “zatvoru”.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 226
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa