Obavijesti

News

Komentari 106

Vlasnike konja šokirao nalog da isprazne štale: 'Nemamo gdje'

Vlasnike konja šokirao nalog da isprazne štale: 'Nemamo gdje'

Jako smo iznenađeni odlukom grada i gradonačelnika kojeg smo smatrali velikim ljubiteljem konjičkog sporta, koji je ovdje bio vrlo čest gost, kaže predsjednik konjičkog saveza...

VIDEO

Korisnike Hipodroma iznenadila je obavijest da moraju napustiti hipodrom i isprazniti štale, odnosno odvesti konje. Rok za selidbu imaju do početka prosinca 2019. godine, a gdje bi se trebali preseliti, zasad nije poznato.

Mladen Brezić, predsjednik Zagrebačkog konjičkog saveza za Dnevnik Nove TV rekao je da je u srijedu dobio odluku po kojoj piše da svi koji tu drže konje moraju iseliti. 

- Na hipodromu je 170 konja. Hipodrom je nositelj kompletnog konjičkog sporta Hrvatske. Ovdje su prošli najbolji jahači Hrvatske, reprezentativci u svim konjičkim disciplinama. - kaže Brezić.

Brezić tvrdi da se ovakvo nešto nije dogodilo nikada u nijednom sportu.

- Alternativu nemamo. Rekao bih da smo jako iznenađeni odlukom grada i gradonačelnika kojeg smo smatrali velikim ljubiteljem konjičkog sporta, koji je ovdje bio vrlo čest gost. Puno nam je pomogao u razvoju konjičkog sporta i materijalno nas podržavao na svakom koraku. Dobili smo poruku – otiđite i ne vraćajte se. Smatramo da to nije u redu. Po zakonu o sportu prvo nam se mora osigurati alternativno mjesto gdje se i dalje možemo uspješno baviti konjičkim sportom. Htjeli bi prvenstveno zadržati ovaj prostor, jer je idealan za bavljenje konjičkim sportom - objašnjava predsjednik konjičkog saveza.

- Ne znamo zašto moramo otići.  Piše da investitoru trebamo osloboditi prostor hipodroma. Nije nam jasno tko je investitor, nismo imali direktne razgovore ni s kim u gradu - dodao je Brezić. 

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandrić nedavno je najavio veliki projekt 'zagrebački Manhattan'. On bi se navodno trebao graditi u Novom Zagrebu između Save, Avenije Većeslava Holjevca, Avenije Dubrovnik i Ulice Radoslava Cimermana, na površini od gotovo 1,1 milijun četvornih metara.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"