Obavijesti

News

Komentari 384

Vlasniku koji je otvorio teretanu prijeti do dvije godine zatvora

Vlasniku koji je otvorio teretanu prijeti do dvije godine zatvora
5

Vlasnik teretane priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke gdje će se provesti kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Širenje i prenošenje zarazne bolesti'

VIDEO

U ponedjeljak oko 7.45 sati u Zagrebu u II zagorskoj ulici, policija je uhitila vlasnika teretane Andreja Klarića. Naime, vlasnik je teretanu otvorio unatoč zabranama koje su još uvijek na snazi. Zbog toga bi izgleda mogao dobiti i do dvije godine zatvora. 

Pogledajte video: Otvorio teretanu, podržali ga sugrađani

Pokretanje videa...

Izjave -  teretana otvorena unatoč mjerama 03:07

- Otac bi trebao biti pušten danas nakon ispitivanja, neće ga zadržavati preko noći - rekla nam je vlasnikova kći i dodala kako će se oni opet okupiti oko 17 sati ispred teretane koju neće otvarati. 

Prema zakonu može dobiti do 2 godine

Kako navode u priopćenju, policija je u unutrašnjosti dvorane zatekla 51-godišnjeg vlasnika s osmero ljudi.

Četvero ih je treniralo, a ostalih četvero su našli na ulazu.

POGLEDAJTE VIDEO: U Quantum premium gym stigla je inspekcija nakon otvorenja unatoč zabrani Stožera

- Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područni ured Zagreb s ciljem poduzimanja mjera i radnji  iz svoje nadležnosti u skladu s utvrđenim na terenu - piše u priopćenju. 

POGLEDAJTE VIDEO: U teretanu na zagrebačkoj Trešnjevci stigao inspektorat i policija, vlasnik Andrija Klarić otvorio je vrata unatoč zabrani Sožera

Vlasnik teretane priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke gdje će se provesti kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Širenje i prenošenje zarazne bolesti'  iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.  

Članak 180. st.1.:

- Širenje i prenošenje zarazne bolesti 

Članak 180. 

(1) Tko ne postupi po propisima ili naredbama kojima nadležno državno tijelo naređuje preglede, dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju, odvajanje bolesnika ili drugu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti među ljudima, odnosno za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti životinja od kojih mogu oboljeti i ljudi, pa zbog toga dođe do opasnosti od širenja zarazne bolesti među ljudima ili prenošenja zarazne bolesti sa životinja na ljude, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine. 

(2) Tko ne pridržavajući se mjera zaštite drugoga zarazi opasnom zaraznom bolešću, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine., 

(3) Ako je kazneno djelo iz stavka 1. i 2. ovog članka počinjeno iz nehaja, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora do jedne godine. 

(4) Kazneno djelo iz stavka 2. ovog a članka kad se radi o spolnoj prenosivoj bolesti progoni se po prijedlogu oštećenika, osim ako je kazneno djelo počinjeno na štetu djeteta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 384
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.