Obavijesti

News

Komentari 0

Vlasniku Nacionala prijetili su mnogi, a prijetio je i on

Vlasniku Nacionala prijetili su mnogi, a prijetio je i on
7

Ivo Pukanić rado se hvalio svojim prijateljstvima s osuđenim kriminalcima, ali i vezama s uglednim političarima. Isticao je prijateljstvo s H. Petračem

VIDEO

Vlasnik Nacionala i NCL grupe jedan je od najutjecajnijih Hrvata. Do 1995. je bio novinar, fotograf i urednik u Globusu. Rođen 1961. godine, karijeru je počeo 1987. u Vjesniku, ali je zvijezdom postao tek osnivanjem vlastitog lista. Nacional je, s grupicom novinara, pokrenuo privatnim kapitalom. O tome postoje brojne kontroverze, jer Pukanić za to navodno nije imao dovoljno novca. Kao glavni izvori za pokretanje Nacionala spominju se Pukanićeva punica, , bankar Neven Barač, a Pukanićevi protivnici su često spominjali i Hrvoja Petrača. Pukanićevu usponu pripomogli su brojni utjecajni prijatelji - američki ambasador William Montgomery, predsjednik Stipe Mesić i njegov obavještajac Željko Bagić. Pukanić se hvalio i prijateljstvom s Vladimirom Zagorcem, Hrvojem Petračem, Mladenom Bajićem, crnogorskim plejbojem Ratkom Kneževićem i brojnim drugim ljudima, od obavještajnog podzemlja do društvene elite.
Lista neprijatelja nije znatno kraća. Dubravko Šmigmator, bivši muž Sine Karli, urednice Nacionala, tvrdi da mu je Pukanić preoteo ženu i pokušao ga pregaziti Mercedesom. Šmigmator je tvrdio da mu je Pukanić prijetio Petračem. Mnogi su protivnici Pukanića optuživali za medijski reket. Pukanića mrzi i Cane Subotić, često prozivan zbog šverca cigareta u Srbiji i Crnoj Gori kojeg je Pukanić nizom tekstova objavljenih u Nacionau i javno prozvao. Stao je na žulj i Mili Đukanoviću.
Pukanićevi neprijatelji su i Ivić Pašalić te Miroslav Kutle. Ivu Pukanića često je napadao i Josip Radeljak, bivši muž Ene Begović i Bebe Lončar. Ivo Sanader bio je Pukanićev prijatelj, ali je teško povjerovati da je to ostao nakon Petračevih pisama. Naime, u pismima je Petrač optužio Sanadera da je primio mito za Brodosplit te je otkrio kako je Pukanić kroz Nacioal pritiskao vlast da puste Petrača na miru.

PUKANIĆ JE U OŠTROM SUKOBU SA ZAGORCEM
Ivo Pukanić, Hrvoje Petrač i Vladimir Zagorec bili su prijatelji sve dok između Petrača i Zagorca nije puknulo. Pukanić je ostao prijatelj s Petračem, no ne i sa Zagorcem. Nakon napisa koje je Nacional objavio protiv Zagorca, Zagorčev bečki odvjetnik Gabriel Lansky izjavio je da je Hrvoje Petrač suvlasnik Nacionala. Pukanić ga je potom nazvao lažljivcem i mitomanom, koji je prolupao od straha.

PUKANIĆU SU PRIJETILI MNOGI
Nepoznati napadač svojedobno je na Pukanića nasrnuo nožem. Ćiro Blažević izjavio je kako bi novinare Nacionala na čelu s Pukanićem trebalo pobiti ili bejzbol palicom mlatiti jednog za drugim.
Dikan Radeljak prijetio mu je objavom tračeva o ljubavnoj vezi sa Sinom Karli nakon što je Extra objavila tračeve o njemu. Više puta Pukanića je, prema njegovim riječima, pratila tajna policija.

I PUKANIĆ JE PRIJETIO MNOGIMA
Dubravko Šmigmator, bivši muž Sine Karli, tvrdi da ga je Pukanić pokušao pregaziti Mercedesom i da mu je prijetio Petračem. Dikan tvrdi da mu je Puki prijetio smrću i da se boji za život. Pukanić je prijetio i Sanji Sarnavki, Iviću Pašaliću, kojemu je rekao da će mu “doći glave”, što god to značilo. Za to je nepravomoćno dobio dva mjeseca uvjetno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.