Obavijesti

News

Komentari 29

Vojnik homoseksualac otkrio WikiLeaksu tajne dokumente

Vojnik homoseksualac otkrio WikiLeaksu tajne dokumente
2

Bradleyju Manningu (23) prijete 52 godine zatvora ako dokažu da je kriv za curenje dokumenata. Kopirao je dokumente na CD koje je obilježio kao Lady GaGa

VIDEO

Američke vlasti sumnjaju da je vojnik Bradley Manning (23) otkrio tajne dokumente WikiLeaksu. Već su ga uhitili u Iraku u lipnju jer je kopirao povjerljivi video na kojem se vidjelo pucnjava iz američkog helikoptrera u kojoj su poginula dva novinara i civil. Optužili su vojnika za kopiranje povjerljivih dokumenata na računalo i davanje informacija o nacionalnoj obrani. Čeka suđenje u vojnom zatvoru u Virginiji i prijeti mu 52 godine iza rešetaka, piše Daily Mail. Manning, koji ne skriva da je homoseksualac, stoji iza otkrivanja tajnih dokumenata iz Iraka, Afganistana i State Departmenta. 

Povjerljive dokumente kopirao je na CD-e koje je obilježavao s Lady GaGa. Prijavio ga je haker Adrian Lamo kojem se hvalio da će objaviti tajne dokumente.

- Hilary Clinton i nekoliko tisuća diplomata doživjet će infarkt kad se jedno jutro probude i vide da je cijela vanjska politika dostupna javnosti - rekao je Manning hakeru, piše New York Daily News.

Njegovi bivši školski kolege iz Walesa, gdje je odrastao, opisali su ga kao umišljenog kompjuterskog štrebera. Otišao je u vojsku nakon što se vratio u SAD. Kratko je radio za minimalac i prijavio se u vojsku. Nedugo nakon što su ga poslali u Irak, počeo je ostavljati poruke na Fejsu u kojima se jasno vidjelo nezadovoljstvo.

Assangea će optužiti ako se vrati u Australiju?

Osnivača WikiLeaksa, Juliana Assangea, mogla bi čekati optužnica u rodnoj Australiji. Australski državni odvjetnik Robert McClelland rekao je kako mu neće pružiti utočište nakon što je objavio 251.287 tajnih dokumenata. Sastavili su radnu skupinu koja prati posljedice objave dokumenata. Vjeruje se da je Assange trenutačno u Velikoj Britaniji, piše AP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C