Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Vojska preuzela kontrolu nad brodom koji su oteli migranti

Vojska je izjavila da je jedan od njihovih patrolnih brodova onemogućio brodu da uđe u malteške vode te dodala da je poslan specijalni operacijski tim koji je preuzeo kontrolu nad otetim plovilom

Merchant ship Elhiblu 1 arrives in Senglea, in Valletta's Grand Harbour
Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI
3 komentara

Malteški vojnici preuzeli su kontrolu nad brodom koji su oteli spašeni migranti kako ih ne bi vratio u Libiju, objavila je u četvrtak malteška vojska (AFM).

Brod je do luke u Valletti prepratio patrolni čamac, rekao je svjedok za Reuters.

Teretni brod Elhiblu 1 pokupio je na moru 108 migranata koji su potom oteli plovilo kada je bilo jasno da ih namjerava vratiti natrag u Libiju. 

Zamjenik talijanskog premijera Matteo Salvini rekao je u srijedu da Italija nema namjeru otvoriti svoje luke "kriminalcima" koji se bave piratstvom.

Malteška vojska je rekla da je uspostavila kontakt sa zapovjednikom broda kada je on bio udaljen 30 nautičkih milja od Malte.

"Zapovjednik je ponavljao da nema kontrolu nad brodom te da je njegovom osoblju pod prisilom i prijetnjama naređeno da nastave prema Malti", pojasnila je vojska.

Vojska je izjavila da je jedan od njihovih patrolnih brodova onemogućio brodu da uđe u malteške vode te dodala da je poslan specijalni operacijski tim koji je preuzeo kontrolu nad otetim plovilom.

Tim je imao potporu dva brza broda za presretanje, drugog patrolnog broda i helikoptera.

Brod je sada otpraćen do luke u Valletti te će biti predan malteškoj policiji.

Nije rečeno je li bilo uporabe sile. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message