News

Komentari 11

Vol od tonu i pol: Boškarin iz Tinjana je atrakcija Gudovca

Vol od  tonu i pol: Boškarin iz Tinjana je atrakcija Gudovca

Vol istarskoga goveda koji teži čak 1300 kilograma u vlasništvu Aleksandra Udovičića iz Tinjana najveća je atrakcija među izložbenim primjercima stoke na sajmu u Gudovcu

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u petak je u Gudovcu otvorio 26. jesenski međunarodni sajam koji je po svojem značaju među vodećima u regiji.

Tijekom tri sajamska dana očekuje se da će 40-tak tisuća posjetitelja razgledati ovu poljoprivrednu manifestaciju. Na sajmu se okupilo 500 izlagača iz Hrvatske i devet zemalja koji će prezentirati najmodernija dostignuća u poljoprivrednoj proizvodnji, ali i šire.

Uz izložbu očekuje se i ocjenjivanje najboljih grla. Vol istarskoga goveda koji teži čak 1300 kilograma u vlasništvu Aleksandra Udovičića iz Tinjana najveća je atrakcija među izložbenim primjercima stoke, a ujedno i najteži “eksponat”.

Na sajmu će se kao i svake godine organizirati niz predavanja i okruglih stolova na kojima će govoriti eminentni stručnjaci o domaćoj i svjetskoj poljoprivredi. Uz ministra Tolušića o značaju sajma govorio je i Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić te direktor sajma Davorin Posavec.  

Najčitaniji članci