Obavijesti

News

Komentari 20

Zelenski se neće pojaviti na dodijeli Oscara? Akademija ne želi da se uključi u prijenos

Zelenski se neće pojaviti na dodijeli Oscara? Akademija ne želi da se uključi u prijenos

Akademija se nije oglasila o cijelom slučaju, a sve se događa u trenutku kada ankete pokazuju da je podrška Amerikanaca pružanju pomoći Ukrajini oslabila

VIDEO

Volodimir Zelenski raširenih ruku je dočekan na brojnim dodjelama nagrada, filmskim festivalima, ali ne i za vrijeme emitiranja najpoželjnijeg televizijskog prijenosa od svih - dodjele Oscara.

Drugu godinu zaredom ignorirali su Zelenskog, koji se nadao da će sudjelovati u prijenosu.

Agent WME-a Mike Simpson zamolio Akademiju da uključi Zelenskog, ali to se nije dogodilo, javlja Variety.

Akademija se nije oglasila o cijelom slučaju, a sve se događa u trenutku kada ankete pokazuju da je podrška Amerikanaca pružanju pomoći Ukrajini oslabila.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu u veljači 2022., Zelenski se putem video veze pojavio na filmskim festivalima u Cannesu i Veneciji, kao i na dodjeli nagrada Grammy te je u rujnu virtualno sudjelovao na otvaranju burze u New Yorku. 

Sean Penn ga predstavio na Globusima 

Na dodjeli Zlatnih globusa u siječnju, Sean Penn je predstavio Zelenskog, koji je ponovio svoju poruku od proteklih 12 i više mjeseci da će Ukrajina dobiti rat protiv Rusije i zapljeskao “slobodnim ljudima slobodnog svijeta — onima koji su se ujedinili oko podrške slobodni ukrajinski narod.”

Zelenski: Rusija se vraća svojim jadnim taktikama. Sve što mogu okupatori je terorizirati civile!
Zelenski: Rusija se vraća svojim jadnim taktikama.  Sve što mogu okupatori je terorizirati civile!

Simpson se uključio jer predstavlja Aarona Kaufmana, koji je zajedno s Pennom Zelenskim režirao dokumentarni film "Superpower", koji je debitirao na Berlinskom filmskom festivalu u veljači. Tijekom raznih novinarskih događanja za film, Penn je pozvao američku vladu da pojača svoju vojnu potporu Ukrajini, uključujući "isporuku i opskrbu preciznim projektilima dugog dometa". 

No, ne slažu se svi s davanjem više vremena Zelenskom. Prošle godine, producent Oscara Will Packer odbio je pojavljivanje Zelenskog. 

Izvori kažu da je Packer izrazio zabrinutost da Hollywood samo obasipa Ukrajinu pozornošću jer su oni koji su pogođeni sukobom bijelci. Nasuprot tome, Hollywood je ignorirao ratove diljem svijeta koji utječu na ljude drugih rasa, navode.  

Packer nije bio dostupan za komentar. No, nejasno je koji je razlog odbijanja ovogodišnje dodjele Oscara, no Akademija se tradicionalno radije usredotočuje na doprinos filmske zajednice i kloni se bilo čega političkog.

Odbili ga i u Torontu 

U međuvremenu, Akademija nije jedina grupa koja odbija Zelenskog. U rujnu je Zelenskov tim kontaktirao je Filmski festival u Torontu o pojavljivanju putem satelita, ali su odbijeni. 

Glasnogovornik TIFF-a rekao je tada da festival "ne komentira razgovore s uglednicima, vladinim dužnosnicima ili međunarodnim veleposlanstvima". 

Volodimir Zelenski: Pad Bahmuta znači otvoreni put Rusiji kroz istok Ukrajine
Volodimir Zelenski: Pad Bahmuta znači otvoreni put Rusiji kroz istok Ukrajine

Glasnogovornik je dodao da se festival "solidarizira s Ukrajincima, kako kod kuće tako i u inozemstvu, te je ponosan što može prikazati dubinu i kreativnost ukrajinskih filmaša na ovogodišnjem festivalu."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak