News

Komentari 1

Vozač koji je usmrtio pješaka kod Vrbovca ima niz prekršaja

Vozač koji je usmrtio pješaka kod Vrbovca ima niz prekršaja

V. P. (54) su odredili istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke, sina i prijatelja, koji su bili s njim u kamionu. Od ranijih prekršaja, između ostalog, ima vožnju bez dozvole

Vozača V. P. (54) osumnjičenog da je u mjestu Zgališće nadomak Dubrave Vrbovečke u četvrtak u ranim jutarnjim satima udario pješaka i pobjegao, tijekom vikenda doveli su na Županijski sud u Zagrebu gdje mu je dežurni istražni sudac odredio jednomjesečni istražni zatvor. Iza rešetaka je završio kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio djelo.

Naime, vozač koji se prijavio šest sati nakon nesreće i nakon što je putem medija čuo što je bilo, tijekom vožnje nije bio sam u kamionu. Kako doznajemo, s njim su u vozilu bili sin i prijatelj. Također, iako mu je kaznena evidencija čita, od ranije ima niz prekršaja, poput vožnje bez vozačke dozvole te vožnje s neispravnim vozilom. Upravo zbog toga sud je procijenio da postoji opasnost od ponavljanja djela.

Podsjetimo, o nesreći je u četvrtak izvijestila zagrebačka policija. Kazali su da su oko 3.40 sati zaprimili dojavu da je u mjestu Zgališće, na cesti D-26, od Dubrave prema Čazmi, na kolniku pronađeno beživotno tijelo nepoznate osobe.

- Po dojavi, policijski službenici su izišli na mjesto događaja i potvrdili da se na kolniku doista nalazi tijelo smrtno stradalog 47-godišnjaka za kojeg su već u tom trenutku posumnjali da je nastradao zbog posljedica prometne nesreće. Na mjestu događaja prometna policija provela je očevid koji je vodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika uz stručnu pomoć prometnih vještaka - izvijestila je policija.

Šest sati kasnije, oko 10 ujutro, u prostorije policije došao je 54-godišnjak, koji je temeljem napisa u medijima shvatio da dok je upravljao kamionom bjelovarskih registracija je najvjerojatnije on naletio na muškarca čije su tijelo pronašli na cesti.

Protiv njega su podnijeli kaznenu prijavu zbog sumnje da je iz nehaja izazivao prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom te zbog nepružanje pomoći. Jutarnji list pisao je da je poginuli muškarac otac troje djece iz susjednog mjesta te da su mještani Zgališća ogorčeni bijegom vozača s mjesta nesreće.

Najčitaniji članci