News

Komentari 13

Vozači oprez! Ceste su skliske, a magla smanjuje vidljivost...

Vozači oprez! Ceste su skliske, a magla smanjuje vidljivost...

U većini Hrvatske očekuje se sunčano vrijeme no zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima u unutrašnjosti, dok magla smanjuje vidljivost

U unutrašnjosti Hrvatske u prvom dijelu dana bit će mjestimice magla i niska naoblaka, a zatim sunčana razdoblja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za srijedu.

Na Jadranu će biti većinom sunčano vrijeme, prema večeri i na istoku zemlje puhat će umjeren sjeverozapadnjak. Vjetar će puhati uglavnom slab, u Gorskom kotaru ponegdje umjeren jugozapadni.

Najviša temperatura zraka bit će od 3 do 7, u gorju moguće i malo viša, a na Jadranu između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti, a magla smanjuje vidljivost mjestimice u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji, upozoravaju u srijedu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) te vozače pozivaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. 

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati obaveznu zimsku opremu na županijskoj cesti 5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Trajekti i katamarani plove redovito, a uglavnom redovito odvija se i željeznički putnički prijevoz.

Najčitaniji članci