Obavijesti

News

Komentari 49

Vozačica kod Samobora udarila konja, onda ga ubio drugi auto

U ponedjeljak u 23.30 sati, u Svetoj Nedelji vozačica Škode naletjela je na konja. Od siline udarca odbačen je u drugi trak. Tada je na njega naletio Mercedes 220

VIDEO

Mislio sam da mi je kobila probila ogradu i izašla na cestu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

Tek sam ujutro vidio da je netko namjerno prerezao ogradu i pustio kobilu, rekao nam je dan nakon prometne nesreće njezin vlasnik Milan Milaković.

Njegova ljubimica, trogodišnja kobila Mica, bila je u ponedjeljak s ostalim konjima na ispaši na polju između Svete Nedelje i Samobora. Nešto prije ponoći izašla je na cestu te je na nju prednjim krajem auta naletjela vozačica Škode Octavije (46). Udarac je bio toliko snažan da je životinji ispala utroba.

Auto ju je odbacio na suprotnu stranu ceste te je kobilu udarila i 62-godišnja vozačica Mercedesa 220. Vozačica Škode je u nesreći teško ozlijeđena te je po nju došla Hitna pomoć. Prevezli su je do KBC-a Sestre milosrdnice, a kako neslužbeno doznajemo, ozlijedila je ruku i ima brojne ogrebotine. Druga vozačica prošla je, nasreću, bez ozljeda. Životinji nisu mogli pomoći i uginula je na cesti.

Da nesreća bude veća, kobila je bila bređa te je uginulo i njezino neoždrebljeno mlado. Cestu su očistili vatrogasci.

- Ta kobila je bila prelijepa, pasmine hrvatski posavac. Ne znam zašto je netko prerezao ogradu gdje je bila, ali to nije prvi put. Slično su napravili prije osam dana, ali u blizini kuća, pa su konji završili kod ljudi u dvorištu - rekao nam je nemoćni i zabrinuti vlasnik konja. Počeo ih je uzgajati prije 50-ak godina i konji su uvijek bili dio njegove obitelji. U posljednje vrijeme služe mu i za rasplod, a netko je, kaže, na njega očito ljubomoran.

- Prvi put su vidjeli čovjeka koji je rezao ogradu. Sad ne znam tko je i kome smetaju konji. Policija je tu, bojim se, nemoćna jer ne mogu stalno dežurati kako bi uhvatili te ljude - rekao nam je Milan.

Dodao je kako je odahnuo kad je čuo da vozačica nije poginula te je u kontaktu s njezinom obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C