Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
136 komentara

'Vožd' ima zlokobni plan za Hrvatsku: Pojačava pritisak

ČITAJTE U NOVOM BROJU EXPRESSA: Troje naših novinara sastavilo je opsežan dossier o valjda najopasnijem čovjeku u regiji čije su politike začarale Srbe kao i 1991.

Serbia's President Vucic attends news conference in Berlin
Foto: AXEL SCHMIDT
136 komentara

U zadnjem Vučićevu ludilu ima sistema, otkriva tjednik Express.

Aleksandar Vučić zadnjim je izjavama pokušao zaljuljati tlo pod nogama Andreja Plenkovića, koji mu nikako ne odgovara. Vučićev istup ima jasnu logiku. Pokažimo Hrvatskoj da na srpske napade nema tko odgovoriti, da je briselski Plenki odveć fini momak, premekan za surovu balkansku igru, u kojoj Hrvatskoj - izloženoj stalnoj vatri - treba pravi, militantni “Vožd”, izliven iz čavoglavskih kalupa. Pored nekog radikala na Markovu trgu, Vučić bi djelovao uljuđenije, europskije, pristojnije...

Uz Plenkija, čovjeka koji bi mogao voditi i švedske socijaldemokrate, srpski lider u Bruxellesu kotira znatno lošije, a mora kotirati jako dobro kako bi Srbiju doveo u EU. Vučić u vučjoj koži svojom retorikom zato ciljano pojačava pritisak neiživljene desnice unutar HDZ-a. U ovoj igri svi imaju jasnu računicu: Vučić želi ljute desničare na vlasti, naši radikalni desničari Plenkoviću ne mogu oprostiti niz stvari - rušenje Mosta (Crkva), uvođenje HNS-a u Vladu (Stier i ekipa), pa je i po njihovu sudu nužno provjetravanje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message