Obavijesti

News

Komentari 26

Voze bez dozvole: U DUZS-u nisu registrirali 70-ak vozila

Voze bez dozvole: U DUZS-u nisu registrirali 70-ak vozila
1

Djelatnici su uplašeni jer ne znaju odakle će uzeti novac ako ih zaustavi policija. Početkom travnja DZUS je trebao produljiti registracije autima kupljenim 2011.

VIDEO

Tjeraju me da vozim neregistrirani auto. Odakle ću uzeti novac za kaznu ako me zaustavi policija, uplašen je djelatnik DUZS-a.

Trenutačno su u velikom prekršaju svi koji voze automobile Državne uprave za zaštitu i spašavanje, i to one koje su trebali registrirati početkom travnja. Prema pouzdanim informacijama, riječ je o 70-ak vozila nabavljenih 2011. Tad su ih prvi put registrirali. Do datuma prve registracije trebali su po drugi put ovjeriti prometne dozvole u stanici za tehnički pregled. No zbog aljkavosti ili neznanja to nisu učinili.

Iz Kabineta ravnatelja sve negiraju

- DUZS nema vozila kojima je istekla obveza tehničkog pregleda - uporno tvrde iz Kabineta ravnatelja Jadrana Perinića. To je samo djelomice točno jer novi automobil na tehnički pregled treba ići tek nakon 24 mjeseca. No nakon 12 mjeseci od prvog pregleda treba produljiti prometnu dozvolu, što nisu učinili. Propust je na ravnatelju Periniću koji nije na vrijeme raspisao obvezni poziv na nadmetanje. Učinio je to tek 3. travnja, a natječaj je završio jučer. Tek sad će Centar za vozila Hrvatske, koji je prošao na natječaju, moći produljiti njihove registracije.

U DUZS-u su uporni u negiranju prekršaja. Tvrde da je sve u skladu sa zakonom. Da nije, potvrdili su i u policiji. U ponedjeljak su zaustavili auto DUZS-a i napisali prekršajni nalog zbog isteka važenja prometne dozvole. Na ovu informaciju u Kabinetu ravnatelja su se oglušili.

Policija bi trebala pisati kazne za sve aute neregistrirane dulje od 15 dana

Od 5000 do 15.000 kn kazna je za DUZS za svaki neregistrirani auto, od 1500 do 5000 za ravnatelja. Policija bi sad trebala pisati kazne za sve aute koji su ostali neregistrirani dulje od 15 dana. Porezni obveznici platit će sve prekršajne kazne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C