Obavijesti

News

Komentari 9

Vozili drogu iz Srbije: Podigli optužnicu protiv deset dilera

Prvookrivljenik i drugookrivljenik su organizirali i osobno sudjelovali u preuzimanje marihuane, njezinom plaćanju i daljnjoj preprodaji na području Hrvatske...

VIDEO

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv devetorice hrvatskih državljana D . K. (1982.), D. M. (1976.), D. G. (1977.), M. P. (1979.), I. G. (1990.), I. G. (1981.), N. M. (1989.),  D. T. (1982.), D. D. (1973.) i državljanina Srbije M. D. (1978.) zbog zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prodaje droge.

Optužnicom se prvookrivljeniku i drugookrivljeniku stavlja na teret da su, od kraja kolovoza 2015. godine do 18. travnja 2016., na području Hrvatske, Crne Gore i Srbije, u zajedničko djelovanje povezali ostale okrivljenike i više zasad nepoznatih osoba radi kontinuirane kupovine većih količina marihuane na području Srbije i Crne Gore te njezinog krijumčarenja i preprodaje na području Hrvatske. 

Sukladno planu zločinačkog udruženja, količine, cijenu, vrijeme i mjesto preuzimanja marihuane dogovarali su prvookrivljenik i drugookrivljenik, a zatim su, prema njihovim uputama, sedmookrivljenik i osmookrivljenik, u za tu namjenu prepravljenom osobnom vozilu, drogu iz Srbije prevozili u Hrvatsku.

Nadalje, prvookrivljenik i drugookrivljenik su organizirali i osobno sudjelovali u preuzimanje marihuane, njezinom plaćanju i daljnjoj preprodaji na području Hrvatske, dok su ostali okrivljenici, sukladno  dogovoru i uputama prvookrivljenika i drugookrivljenika, bili zaduženi za preuzimanje, prijevoz, skrivanje i daljnju preprodaju droge. U navedenom razdoblju okrivljenici su u najmanje četiri navrata u Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 60 kilograma marihuane.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv šestorice okrivljenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao