Obavijesti

News

Komentari 8

Vozio je pijan, drogiran i bez vozačke, kazna oko 28.000 kn

Vozio je pijan, drogiran i bez vozačke, kazna oko 28.000 kn
1

Riječ je o 21-godišnjem mladićem kojega su prilikom redovnog nadzora zatekli u utorak 14. travnja oko 20 sati u središtu Malog Lošinja, dok je upravljao Fordom

VIDEO

U Malom je Lošinju policija u srijedu dovršila kriminalističko istraživanje nad vozačem osobnog vozila zbog počinjenja nekoliko prekršaja. 

Riječ je o 21-godišnjem mladićem kojega su prilikom redovnog nadzora zatekli u utorak 14. travnja oko 20 sati u središtu Malog Lošinja, dok je upravljao osobnim vozilom marke Ford riječkih oznaka. Napuhao je 1,15 promila, a uz to bio i bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije. 

Daljnjom kontrolom utvrđena mu je bila i prisutnost droge u organizmu, a pretresom je kod njega pronađen i speed u količini od 1,3 grama.
 
Zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, prijavljen je Prekršajnom Odjelu mjerodavnog Općinskog  suda te predložena novčana sankcija od najmanje 28.000 kuna.

Pijani Vinkovčanin (63) napuhao 1,79 promila

U srijedu u večernjim satima u Nuštru pokraj Vinkovaca, 63. godišnji Vinkovčanin upravljao je osobnim motornim vozilom u pijanom stanju. Kako doznajemo iz PU vukovarsko-srijemske 63-godišnjak je imao 1,79 promila u krvi. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, utjecaja alkohola i složenijih osobina ceste, pijani Vinkovčanin izgubio je nadzor nad vozilom kojim je udario i oštetio prometno znakovlje koje su policijski službenici postavili radi formiranja kontrolnog punkta te je udario i oštetio smjerokazni stupić. Time je oštetio i tvrtku za upravljanje, građenje i održavanje državnih cesta kojoj je sjedište u Zagrebu. Iz PU vukovarsko-srijemska navode kako se šteta procjenjuje na više tisuća kuna.

Prekršitelj je odmah isključen iz prometa te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog zbog prometnih prekršaja. Utvrđeno je i da 63-godišnji Vinkovčanin nije imao propusnicu za napuštanje mjesta prebivališta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...