Obavijesti

News

Komentari 9

Vozio s oduzetom vozačkom, mora platiti čak 24.000 kuna

Vozio s oduzetom vozačkom, mora platiti čak 24.000 kuna
1

Muškarac (39) zaustavljen je u Lekeniku u subotu, 7. rujna, vozilom je upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, a odbio je alkotestiranje

I proteklog vikenda nekoliko je vozača na cestama Sisačko-moslavačke županije drastično kažnjeno za prometne prekršaje, a rekorder je 39-godišnjak, kojem je izreknuta kazna od 24.000 kuna.

Naime, 39-godišnji muškarac zaustavljen je u Lekeniku u subotu, 7. rujna, vozilom je upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, a odbio je alkotestiranje. Prekršajni sudac sisačkog Općinskog suda izrekao mu je novčanu kaznu od 24.000 kuna, a kažnjen je i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju 12 mjeseci.

U Gornjem Hrastovcu na sunjskom području, u petak je policija  zaustavila osobno vozilo sisačke registracije kojim je upravljao 68-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Vozaču je na prekršajnom odjelu Općinskog suda Sisak određeno zadržavanje u trajanju od 13 dana.

Tridesetšestogodišnjak, koji je u nedjelju, u mjestu Dugo Selo Lasinjsko, u općini Gvozd također upravljao osobnim automobilom zagrebačke registracije za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, sudac je  odredio kaznu zatvora  od 14 dana.
Kaznu tek očekuje 63-godišnjak, koji je u petak u Sunji vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 1,96 promila.  Alkoholizirani vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje, a protiv njega će Općinskom sudu biti će podnijet optužni prijedlog.