Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vozio u krivom smjeru na A6, svjedok ga prijavio aplikacijom

Zahvaljujući e-dojavi građanina, pronađen i prijavljen počinitelj teškog prometnog prekršaja. Vozač je, naime, četiri kilometra vozio u suprotnom smjeru na autoputu A6

Foto: MUP
10 komentara

Riječka prometna policija u srijedu je zaprimila e-dojavu kojom je građanin prijavio kretanje vozača Renaulta Clio na A6 Svilno, u suprotnom zabranjenom smjeru, na dionici od čvora Čavle do čvora Orehovica i to 30. listopada između 13 i 14 sati.

E-dojavi građanin je priložio tada i video zapis, kao i podatak o registarskoj oznaci vozila.

POGLEDAJTE VIDEO

Prije dva dana policija je terenskom provjerom na adresi stanovanja zatekla vlasnika vozila, a koji je tijekom obavijesnog razgovora priznao počinjenje navedenog prekršaja vožnje.

Automarski je podnesen optužni prijedlog mjerodavnom prekršajnom sudu, a temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za navedeni prekršaj moga bi biti kažnjen u iznosu od 10 do 20 tisuća kuna, zaraditi šest negativnih prekršajnih bodova, i biti mu oduzeta vozačka na tri mjeseca.
 
Policija ovom prilikom zahvaljuje  savjesnom građaninu na pravovremenoj i preciznoj dojavi, te potiče i ostale građanke i građane na korištenje aplikacije za e-dojave sumnjivih događaja. Aplikacija podržava sve postojeće platforme mobilnih uređaja, te se može preuzeti putem poveznice sa web stranice MUP-a.

Treba nadodali da su dojave putem navedene aplikacije potpuno su anonimne.

Možda vas zanima i ovo:
Message