Obavijesti

News

Komentari 114

Napeto na summitu G20: Putin nije želio sjediti pored Obame

Napeto na summitu G20: Putin nije želio sjediti pored Obame
4

Obama je uoči G20 summita u Rusiji otkazao sastanak s Putinom, a Putin je tražio novi plan sjedenja na summitu. Želi biti što dalje od američkog predsjednika

VIDEO

Kako rastu tenzije oko mogućeg napada SAD-a na Siriju, promijenjen je i plan sjedenja na summitu G20. Navodno je sve prilagođeno tome da se napravi veći fizički razmak između domaćina summita, ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Baracka Obame, piše Daily Mail

Uoči sastanka čelnika vodećih svjetskih gospodarstava u St, Petersburgu, Putin je upozorio kako bi bilo kakva vojna akcija na Siriju bez dozvole UN-a bio jasan znak agresije. 

Neslaganje oko Sirije je odnose između Rusije i SAD-a dovelo do najniže točke još od vremena 'Hladnog rata'.  

No, čini se kako se Obama na to ne obazire. I dalje ustraje u tome da se odgovarajućom vojnom intervencijom odgovori na napad kemijskim oružjem iza kojeg, uvjeren je Obama,  stoji sirijski predsjednik Bashar al-Assad. Obama tvrdi da je u pitanju međunarodni ugled i kredibilitet SAD-a. 

Obama je u srijedu navečer uspješno prošao prvu prepreku za napad. Vanjskopolitički odbor Senata dao mu je zeleno svjetlo za Nacrt rezolucije za napad na Siriju. Sada mu još isto trebaju odobriti Senat i naposljetku Kongres. Podsjetimo, prema rezoluciji, Obama bi na Siriju trebao izvesti ograničenu akciju, ali bez slanja vojnika na sirijsko tlo. Napad bi trebao trajati 60 dana, ali će ga se moći produžiti za još 30 dana. 

Putin ne odbija napad, ali traži neoborive dokaze 

No, treba reći kako Putin, inače saveznik sirijskog diktatora, ne odbija vojnu akciju na Siriju, već prije toga traži neoborive dokaze da Assad doista stoji iza napada kemijskim oružjem. Putin naglašava da bi, bez takvih čvrstih dokaza, svaki napad SAD-a na Siriju bio jasan znak agresije. 

Odustao od nagovaranja: Obama otkazao razgovor s Putinom

Nakon što je postalo jasno kako neće naći 'zajednički jezik' o Siriji, Obama je otkazao razgovor u četiri oka s Putinom koji se trebao održati prije G20 summita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...