Obavijesti

News

Komentari 30

Vraća se voda u Novi Zagreb: 'Nismo se mogli niti umiti...'

Vraća se voda u Novi Zagreb: 'Nismo se mogli niti umiti...'
4

Zagrebački holding, naime, u jutarnjim je satima obećao građanima kako će problem s distribucijom vode riješiti do 9 sati. Za to vrijeme građanima su poslali cisterne

VIDEO

Postoje dvije stvarnosti, medijska i ona koja to nije, ustvrdio je danas Milan Bandić objašnjavajući novinarima da nepotrebno siju paniku.

A upravo su se u Zagrebu danas mogle vidjeti dvije stvarnosti, gradonačelnikova i ona prava.Zbog puknuća cijevi bez vode su velik dio dana bili Sopot, Dugave, Travno, Sloboština i Jakuševac u Novom Zagrebu​​ te dio Remeta. Neki stanovnici Novog Zagreba vodu su dobili tek nakon 18.30 sati no dio ih je i dalje "na suhom". 

Pokretanje videa...

01:13

- Natopila sam ručnik vodom iz boce kako bih se isprala prije posla. Sva sreća što je muž u pola sedam sati kupio šest litara vode jer se kasnije nije mogla ni kupiti - prepričala nam je stanovnica četvrti Travno.

Njen suprug uspio je na vrijeme stići do trgovine, jer već oko 9 sati u Novom Zagrebu nije bilo ni vode u bocama. 

'Da je velik dio grada bez vode, ja bih sada skočio kroz prozor'
'Da je velik dio grada bez vode, ja bih sada skočio kroz prozor'

- Najviše sam zabrinuta jer imam dijete i psa, a jako me naljutilo što voda nije došla kad su obećali - rekla nam je stanovnica Travnog.

Zagrebački holding, naime, u jutarnjim je satima obećao građanima kako će problem s distribucijom vode riješiti do 9 sati. Za to vrijeme građanima su poslali cisterne. Međutim, i u poslijepodnevnim satima u velikom dijelu novozagrebačkih naselja vode još nije bilo.

Bandić je, međutim, tvrdio suprotno. Gradonačelnik je napao našeg novinara nakon što je ovaj, postavljajući pitanje, konstatirao da dobar dio grada nema vode.

- Nemojte obmanjivati javnost bez veze. Dobar dio grada da nema vode? Da velik dio grada nema vode, ja bih skočio kroz prozor - rekao je Bandić.

Novi Zagreb još čeka vodu: Po vodu za zahod išli do Bundeka
Novi Zagreb još čeka vodu: Po vodu za zahod išli do Bundeka

Da je situacija s puknućem cijevi riješena te da svi građani imaju vodu, “potvrdio” je i, prema Bandićevim riječima, najbolji direktor Vodoopskrbe i odvodnje kojeg je Zagreb ikad imao, Marin Galijot.

- Ako je Galijot rekao da svi imaju vodu, onda svi imaju vodu - drsko je konstatirao Bandić. No na putu od Gradskog poglavarstva, u kojem je gradonačelnik održao konferenciju za novinare, sreli smo građane koji su čekali u redu pred jednom od cisterni u gradu.

- Vode nema ni za lijek. Premalo je ovih cisterni, a i morala sam još propješačiti nekoliko ulica da bih došla do vode. Nisam se mogla ni umiti, a sad ću još i žeđati - ogorčena je bila stanovnica Novog Zagreba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.