Obavijesti

News

Komentari 78

Vrane napadaju: Obrušile su se na muškarca i ženu u Zagrebu

Vrane su u ovo doba godine posebno zaštitnički nastrojene jer im ptići uče letjeti. Uglavnom će samo preletjeti ljudima iznad glave u znak upozorenja, ali ako vas raskrvare obavezno idite po injekciju tetanusa

VIDEO

Svibanj i lipanj mjeseci su kada su vrane posebno osjetljive jer štite svoje mlade pa u tom razdoblju nerijetko napadnu i ljude. Ptići vrana ovih dana uče letjeti i pritom ispadaju iz svojih gnijezda što je sasvim normalna pojava. Njihovi roditelji su zato zaštitnički nastrojeni i uglavnom će samo, u znak upozorenja, preletjeti iznad glava ljudi, ali ponekad se dogode i napadi. 

Upravo su iznad glave jedne Zagrepčanke ovoga tjedna preletjele dvije vrane, a video je objavljen na Facebook stranici Antene Zagreb.

Vrane napadaju

Vrane napadaju! Upravo smo dobili video od slušatelja. http://www.antenazagreb.hr/zgnews/cuvajte-glave-vrane-ponovo-napadaju/

Posted by Antena Zagreb on Tuesday, June 5, 2018

Vrana se obrušila i na jednog umirovljenika koji je ipak nešto lošije prošao. Željko Kukec (84) morao se baciti na pod i pokriti glavu rukama da se spasi od vrane koja ga je napala na izlasku iz pekarnice na zagrebačkim Vrbanima. Kukec smatra da su ga vrane zapamtile i napale jer ih je znao strašiti kad bi se pojavile na njegovom prozoru, piše Jutarnji list. 

- Prvo me zgrabila za vrat i odletjela na obližnju ogradu. Kada sam se okrenuo prema njoj, opet je krenula na mene. Grebala po ramenima, vratu, kljucala po glavi. Pokušao sam je udariti, ali sam se poskliznuo i pao na leđa. Ostao sam ležati i tek tad je ta vražja ptica otišla - ispričao je 84-godišnjak. 

Napadi su se događali i prijašnjih godina tako je kći jedne Zagrepčanke nakon napada vrane morala primiti cjepivo protiv tetanusa. Jednoj starijoj ženi se vrana obrušila na glavu i raskrvarila ju. 

Vrane već godinama stvaraju probleme i stanovnicima 1. Vrbana u Zagrebu. Legu se odmah pokraj Osnovne škole Vrbani, gdje je i veliki dječji park. Tamo se preko dana igra i nekoliko stotina djece. Prije nekoliko godina su napale djevojčicu i raskrvarile joj glavu. 

Napadaju kućne ljubimce i druge ptice

Nije neobično da vrane napadaju i kućne ljubimce koje njihovi vlasnici šeću tijekom dana. Stanari pretpostavljaju da im smeta buka koja nastane ujutro i popodne kada djeca idu iz škole i vrtića. Tada polude, počnu se spuštati s drveća i zalijetati u prolaznike, pogotovo ako imaju hranu. 

Napadaju i druge ptice, poput goluba kojeg je njih nekoliko raščetvorilo i pojelo prije nekoliko dana. U šetnji pokraj njihovog staništa, stariji su stanari oprezni i stalno gledaju iznad sebe da ih ne napadnu. Istovremeno djeca bezbrižno prolaze jedući sladolede i peciva, nesvjesna opasnosti iz zraka

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.