'Vrata nisu uništena. Sve ćemo vratiti kako je bilo, ako treba...' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 37

'Vrata nisu uništena. Sve ćemo vratiti kako je bilo, ako treba...'

'Vrata nisu uništena. Sve ćemo vratiti kako je bilo, ako treba...'
11

Došla je policija, napravila zapisnik, i sad čekamo konzervatorsku struku. Vrata nisu uništena, samo smo sa nosača skinuli desno krilo, a koje je sačuvano, deponirano i sada ga obnavljamo, kaže vlasnik zgrade

VIDEO

Nakon što je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić u petak navečer na Facebooku objavio status, a kojim se osvrnuo na devastaciju jednih od najstarijih vrata u Poreču koja se nalaze na zgradi u samome centru grada, razgovarali smo i s vlasnikom zgrade Jozom Palokajem, a koji nam kaže da nije baš sve tako crno i da vrata nisu uništena.

Podsjetimo, prvobitna informacija je bila kako su vrata smještena na zgradi u Ulici Nikole Tesle blizu Trgu slobode uništena, jer ih netko napola srezao i tamo postavio bankomat.

Prepilili dio kulturne baštine u Poreču i tamo stavili bankomat
Prepilili dio kulturne baštine u Poreču i tamo stavili bankomat

Gradonačelnik Peršurić objavio je kako se radi o uništavanju kulturne baštine, a cijeli slučaj prijavio je policiji i Ministarstvu kulture, odnosno konzervatorskom odjelu. Pod njegov objavljen status mnogi su komentirali kako taj vandalski čin uništavanja treba pod hitno kazniti, no bilo je i onih koji su prozvali da u Gradu Poreču komunalni redari ne rade svoj posao te kako se sve to moglo i spriječiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:05

Palokaj kaže da do cijelog problema ne bi ni došlo da ga nije prijavio ljubomorni susjed. 

- Sporni bankomat postavljen je još u ponedjeljak, pa me još više čudi zašto se tek u petak navečer digla tolika prašina oko toga. Zar to nitko nije primijetio prije? Došla je policija, napravila zapisnik, i sada još čekamo mišljenje konzervatorske struke. Vrata nisu uništena, dapače, samo smo sa nosača skinuli desno krilo, a koje je sačuvano, deponirano i sada ga obnavljamo kao i sama vrata - kazao nam Palokaj. 

Nadodaje kako su svi znali da će tamo biti bankomat, te kako je sa još drugim suvlasnicima zgrade potpisao izjavu o tome. Ako je nešto krivo napravio kaže da će sve vratiti u prvobitno stanje jer ništa nije uništeno, a o svemu neka svoje mišljenje prvo da konzervatorska struka.

Da su vrata toliko vrijedna, također kaže, kako mu to nitko nikada nije rekao, a obzirom da sama zgrada nije u staroj jezgri gdje se ništa bez dozvole ne smije raditi, bilo je za pretpostaviti da se to u tom djelu grada i može.

Tim više jer zgrada je privatno vlasništvo, a mnogi bankomati u blizini, ima ih na desetke, znaju biti postavljeni i u gradskim prostorima pod zakupom i nikome ništa, izjadao nam se na kraju Palokaj, koji se nije htio fotografirati. 

Hoće li se bankomat financijske institucije Auro domus maknuti, te hoće li Palokaj zbog svega biti kažnjen, tek je za vidjeti.  

Pokušali smo do nekih odgovora doći i razgovorom s gradonačelnikom Peršurićem. Nakratko nam se javio. Rekao kako će uzvratiti poziv čim se oslobodi obveza, međutim, do objave ovog teksta nije se javio. A ne javlja nam se ni Konzervatorski odjel Ministarstva kulture.

Građani Poreča oko te teme nisu bili voljni razgovarati.  Velika većina nije ni znali gdje se nalaze ta vrata, a kamoli da spadaju u zaštićenu kulturnu baštinu jer to nigdje nije naznačeno. Ipak, u jednome su svi složni, bankomata u Poreču ima na svakome koraku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 37

VIDEO

VIDEO Prepoznajete li ga? Ovo je muškarac kojeg sumnjiče za silovanje djevojke u Splitu
JAVITE POLICIJI

VIDEO Prepoznajete li ga? Ovo je muškarac kojeg sumnjiče za silovanje djevojke u Splitu

Splitska policija i dalje traga za monstrumom koji je 16. lipnja šipkom izudarao djevojku nakon čega ju je silovao

VIDEO Zloglasni Giljo ugostio Golubovića pa se potukao na rivi: 'Utoku san ostavia doma'
OKRŠAJ NA HVARU

VIDEO Zloglasni Giljo ugostio Golubovića pa se potukao na rivi: 'Utoku san ostavia doma'

Nakon kratkog naguravanja pred većim brojem turista na samom šetalištu, dvojac se potukao šakama. Sukob je navodno krenuo zbog svađe oko veza za brodove, a sve je smirivao Kristijan Golubović
Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava  za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...
RAT U DOMOVINSKOM POKRETU

Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...

Nacional je objavio izjave visokog izvora iz DP-a da je Penava često bio u restoranu kod osuđenog vlasnika. Penava: Znam tko je taj visoki izvor, on je htio da u tom restoranu dočekamo rezultate, ali sam to uspio spriječiti...