Obavijesti

News

Komentari 131

Vrdoljak i Pusić kreću u Split: Ponosno idemo na Gay paradu

Stranka je dosad sudjelovala u Gay paradi u Zagrebu, a ove godine će u Split jer smatramo da je to način za borbu protiv diskriminacije i nasilja, rekla je Pusić

VIDEO

Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak su i službeno u utorak u Zagrebu najavili kako će prisustvovati Gay paradi u Splitu u subotu. 

- Jedna od temeljnih vrijednosti HNS-a je borba protiv diskriminacije. Stranka je dosad sudjelovala u Gay paradi u Zagrebu, a ove godine će u Split jer smatramo da je to način za borbu protiv diskriminacije i nasilja - rekla je Pusić. Vrdoljak je pak istaknuo kako je provedba antidiskriminacijskih zakona osnovno političko pitanje pri ulasku Hrvatske u EU. 

- Zemlja mora reći: "Dosta je nasilja, kamenoloma i svega što se je viđeno prošle godine u Splitu" - rekao je Vrdoljak i rekao kako u Split idu ponosno. HNS-ovci su komentirali i ponašanje splitske lokalne vlasti te zaključili kako bi lokalne vlasti trebale umiriti atmosferu, a ne podizati napetosti. 

Grubišić: Parade nisu rješenje i neću na Gay pride

Sve stranke nam prodaju maglu, sve su iste. To sam govorio još prije šest godina, a uvjerio se i nakon pola godine u Saboru. Nitko u Splitu ne govori o nezaposlenim, stečajevima, lošoj situaciji ..., već o gay paradi. Ako o tome ne govoriš nisi in, rekao je don Ivan Grubišić u utorak na konferenciji za novinare u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Rekao je i kako parade nisu rješenje te kako neće ići na splitski Gay pride.

- Gdje će zvučnici, bina ..., sve je to magla. Ako ti ljudi, čija prava podržavam, imaju problema oko legalizacije zajednica, usvajanja djece i sl., to trebaju rješavati institucije, a ne ulica – kaže Grubišić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu