Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Otići ću u Remetinec, molim da me smjeste sa Sanaderom'

Na predizbornom skupu HDSSB-a Šišljagić je izašao na binu i okupljene informirao da je u javnost procurila pouzdana informacija da se Branimir mora ponovo pritvoriti

Marko Mrkonjić/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
340 komentara

Branimir Glavaš ipak će ići u istražni zatvor u Remetinec , javlja Jutarnji list . Odlučilo je tako vijeće Vrhovnog suda RH usvojivši žalbu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva na odluku nižeg suda koji je smatrao da nema razloga da se Glavašu ponovno odredi istražni zatvor.

[video: 1043702 / ]

Vrhovni sud svoju je odluku u srijedu dostavio Županijskom sudu u Zagrebu.

- S našeg suda je otpremljena odluka u predmetu Branimira Glavaša, ali dok ona ne bude otpremljena strankama, o njenom sadržaju ne mogu govoriti. Očekujem da bi to moglo biti sutra kada će Vrhovni sud objaviti presudu na svojim službenim stranicama - rekla je glasnogovornica Vrhovnog suda, sutkinja Sanja Katušić Jergović.

Podsjećamo, Ustavni sud 12. siječnja 2015. ukinuo je presudu Branimiru Glavašu u slučajevima "garaža" i "selotejp" u kojima je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. i od Vrhovnog suda zatražio da ponovi postupak kojim je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Glavaš otišao na predizborni skup, nije dobio informaciju

Glavaš je na svom Facebook profilu napisao kako još nije upoznat s tom informacijom, a da ga je o svemu obavijestio novinar.

- O istom još nisam službeno obaviješten, a ukoliko je informacija točna očekujem dolazak policije svakog trenutka na vrata kako bi me priveli u Remetinečki zatvor, napisao je Glavaš.

Oko 18.50 sati Glavaš je napustio svoj stan na Preradovićevom šetalištu u Osijeku.

- Idem na predizborni skup HDSSB-a u Baranjsko Petrovo selo, možete mi se pridružiti. Ništa nas ne može omesti da pobijedimo - rekao je Glavaš i ušao u automobili Audi A6 kojim je upravljao njegov prijatelj i stranački kolega Ivan Drmić.

U Baranjsko Petrovo selo stigao je oko 19.20 sati gdje je dočekan s gromoglasnim pljeskom.

- Poginut ćete zbog mene, morali ste juriti 160 km/h da me stignete - poručio je nasmijani Glavaš novinarima izlazeći iz auta.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Šišljagić potvrdio navode

U 19.25 sati Vladimir Šišljagić je izašao na binu i okupljene informirao da je u javnost procurila pouzdana informacija da se nakon 5 godina zatvora i politički montiranog procesa Branimir mora ponovno pritvoriti.

- Eto takvo nam je sudstvo - rekao je Šišljagić i vratio se na svoje mjesto u prvom redu pored Glavaša.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

'Nešto je trulo u Hrvatskoj'

Glavaš se na predizbornom skupu svoje stranke u žestokom polusatnom govoru obrušio na odluku Vrhovnog suda i pritom sve pozvao na ustanak protiv ovakve Hrvatske.

- Nema slučajnosti u politici , a pogotovo u ovakvim strateškim odlukama. Ovo je jasan pokazatelj svima da je nešto trulo u Hrvtaskoj. Odluka o mom uhićenju pokazuje da je Hrvatska na krivom putu i da takvu politiku treba zaustaviti i suprostaviti joj se. Mi takvu politiku ne možemo podržavati jer je ona antinarodna, antinacionalna i antihrvatska - rekao je Glavaš poručujući članovima i simpatizerima HDSSB-a da ne dopuste da ih ovakve represivne mjere zaplaše.

Izgovorio je odlučno 'ne' aktualnoj hrvatskoj politici i pozvao na opći ustanak protiv svih nepravilnosti s kojima se Hrvatska danas suočava.

- O odluci Vrhovnog suda koja je trebala biti tajna i koju bi trebala uručiti policija,  saznao sam iz medija. Samo me motivirala da dođem na predizborni skup HDSSB-a i obratim vam se. Otići ću u Remetinec, ali to me neće pokolebati u oživotvorenju HDSSB-a - rekao je Glavaš.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

U govoru je iznio zanimljivost od prije dva tjedna kad su ga s Međunarodnog suda u Strasbourgu nazvali i obavijestili o presudi u njegovu korist protiv RH te mu pritom ponudili nagodbu od 2500 eura.

- Ja sam to odbio i poručio im da hoću presudu na kojoj će pisati da je 'kriva  je Republika Hrvatska' te da će mi za odštetu biti dvoljan samo 1 euro - rekao je Glavaš

-Molio bi da me smjeste u ćeliju s Ivom Sanaderom - rekao je Glavaš odgovarajući na pitanje kako će izgledati njegov susret s bivšim premijerom.

Nakon predizbornog skupa, Glavaš je otišao u kafić Petarda gdje se okupljaju lokalni HDZ-ovci, koji su ga i pozvali na piće. Oko 22.30 sati Glavaš se vratio u svoj stan gdje su ga dočekali najbliži suradnici.


Možda vas zanima i ovo:
Message