Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Otići ću u Remetinec, molim da me smjeste sa Sanaderom'

Na predizbornom skupu HDSSB-a Šišljagić je izašao na binu i okupljene informirao da je u javnost procurila pouzdana informacija da se Branimir mora ponovo pritvoriti

Marko Mrkonjić/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
340 komentara

Branimir Glavaš ipak će ići u istražni zatvor u Remetinec , javlja Jutarnji list . Odlučilo je tako vijeće Vrhovnog suda RH usvojivši žalbu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva na odluku nižeg suda koji je smatrao da nema razloga da se Glavašu ponovno odredi istražni zatvor.

Vrhovni sud svoju je odluku u srijedu dostavio Županijskom sudu u Zagrebu.

- S našeg suda je otpremljena odluka u predmetu Branimira Glavaša, ali dok ona ne bude otpremljena strankama, o njenom sadržaju ne mogu govoriti. Očekujem da bi to moglo biti sutra kada će Vrhovni sud objaviti presudu na svojim službenim stranicama - rekla je glasnogovornica Vrhovnog suda, sutkinja Sanja Katušić Jergović.

Podsjećamo, Ustavni sud 12. siječnja 2015. ukinuo je presudu Branimiru Glavašu u slučajevima "garaža" i "selotejp" u kojima je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. i od Vrhovnog suda zatražio da ponovi postupak kojim je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Glavaš otišao na predizborni skup, nije dobio informaciju

Glavaš je na svom Facebook profilu napisao kako još nije upoznat s tom informacijom, a da ga je o svemu obavijestio novinar.

- O istom još nisam službeno obaviješten, a ukoliko je informacija točna očekujem dolazak policije svakog trenutka na vrata kako bi me priveli u Remetinečki zatvor, napisao je Glavaš.

Oko 18.50 sati Glavaš je napustio svoj stan na Preradovićevom šetalištu u Osijeku.

- Idem na predizborni skup HDSSB-a u Baranjsko Petrovo selo, možete mi se pridružiti. Ništa nas ne može omesti da pobijedimo - rekao je Glavaš i ušao u automobili Audi A6 kojim je upravljao njegov prijatelj i stranački kolega Ivan Drmić.

U Baranjsko Petrovo selo stigao je oko 19.20 sati gdje je dočekan s gromoglasnim pljeskom.

- Poginut ćete zbog mene, morali ste juriti 160 km/h da me stignete - poručio je nasmijani Glavaš novinarima izlazeći iz auta.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Šišljagić potvrdio navode

U 19.25 sati Vladimir Šišljagić je izašao na binu i okupljene informirao da je u javnost procurila pouzdana informacija da se nakon 5 godina zatvora i politički montiranog procesa Branimir mora ponovno pritvoriti.

- Eto takvo nam je sudstvo - rekao je Šišljagić i vratio se na svoje mjesto u prvom redu pored Glavaša.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

'Nešto je trulo u Hrvatskoj'

Glavaš se na predizbornom skupu svoje stranke u žestokom polusatnom govoru obrušio na odluku Vrhovnog suda i pritom sve pozvao na ustanak protiv ovakve Hrvatske.

- Nema slučajnosti u politici , a pogotovo u ovakvim strateškim odlukama. Ovo je jasan pokazatelj svima da je nešto trulo u Hrvtaskoj. Odluka o mom uhićenju pokazuje da je Hrvatska na krivom putu i da takvu politiku treba zaustaviti i suprostaviti joj se. Mi takvu politiku ne možemo podržavati jer je ona antinarodna, antinacionalna i antihrvatska - rekao je Glavaš poručujući članovima i simpatizerima HDSSB-a da ne dopuste da ih ovakve represivne mjere zaplaše.

Izgovorio je odlučno 'ne' aktualnoj hrvatskoj politici i pozvao na opći ustanak protiv svih nepravilnosti s kojima se Hrvatska danas suočava.

- O odluci Vrhovnog suda koja je trebala biti tajna i koju bi trebala uručiti policija,  saznao sam iz medija. Samo me motivirala da dođem na predizborni skup HDSSB-a i obratim vam se. Otići ću u Remetinec, ali to me neće pokolebati u oživotvorenju HDSSB-a - rekao je Glavaš.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

U govoru je iznio zanimljivost od prije dva tjedna kad su ga s Međunarodnog suda u Strasbourgu nazvali i obavijestili o presudi u njegovu korist protiv RH te mu pritom ponudili nagodbu od 2500 eura.

- Ja sam to odbio i poručio im da hoću presudu na kojoj će pisati da je 'kriva  je Republika Hrvatska' te da će mi za odštetu biti dvoljan samo 1 euro - rekao je Glavaš

-Molio bi da me smjeste u ćeliju s Ivom Sanaderom - rekao je Glavaš odgovarajući na pitanje kako će izgledati njegov susret s bivšim premijerom.

Nakon predizbornog skupa, Glavaš je otišao u kafić Petarda gdje se okupljaju lokalni HDZ-ovci, koji su ga i pozvali na piće. Oko 22.30 sati Glavaš se vratio u svoj stan gdje su ga dočekali najbliži suradnici.


Možda vas zanima i ovo:
Message