Obavijesti

News

Komentari 35

Vrludao iz jedne trake u drugu: Vozaču izmjerili 3,14 promila

Policija je pijanog muškarca zaustavila 23. prosinca u Gradcu KDO Pleternice, Slavonac je automobilom VW Jetta vrludao cestom. Nema položen vozački ispit

VIDEO

Prometna policija PU požeško-slavonske pred Božić je po tko zna koji put imala posla s pijanim vozačima. Ovoga puta zaustavili su vozača (36) koji, neslužbeno doznajemo, često vozi pijan i ugrožava ostale sudionike u prometu. 

Policijski službenici pijanog muškarca zaustavili su 23. prosinca u Gradcu kod Pleternice. Slavonac je automobilom Volkswagen Jetta požeških registarskih oznaka prelazio s jedne prometne trake na drugu u Ulici Stjepana Radića zbog čega su ga policajci zaustavili te isključili iz prometa. Odmah su ga podvrgnuli alkotestu i utvrdili da je vozio s 3,14 promila alkohola u krvi. 

No da ne bi ostalo samo na tome pokazalo se i kako nikad nije položio vozački ispit za upravljanje vozilima B kategorije. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smjestili su ga u posebnu prostoriju policije dok se ne otrijezni. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola 23. prosinca protiv njega slijedi prekršajna prijava, priopćila je PU požeško-slavonska. 

Navodno se radi o vozaču koji je posljednjih mjeseci česti posjetitelj policijskih prostorija gdje ga službenici redovito dovode na triježnjenje. U nekoliko prethodnih navrata kad su ga zaustavljali napuhao bi između dva i tri promila, a ponekad i više. Navodno je riječ o muškarcu koji je Volkswagen Jettu kupio zajedno s prijateljem (49) koji je njome u rujnu u Brodskom Drenovcu skrivio prometnu nesreću kad je naletio na pješakinju (57) i teško je ozlijedio. Osim što je tad vozio neprilagođenom brzinom imao je i 2,30 promila. Nekoliko dana nakon toga isti vozač (49) je istim automobilom udario u parkirani Hyundai i razbio ga. Tad je imao 3,30 promila. 

Samo tjedan dana nakon toga zaustavili su mu prijatelja (36) s 3,19 promila, a kojeg su policajci pred Božić zatekli za volanom s 3,14 promila. Najzanimljivije od svega je što niti on niti njegov prijatelj (36) nemaju vozačku dozvolu te nakon svakog počinjenog prekršaja opet sjedaju za volan. Oba počinitelja otprije su poznata policiji po činjenju prekršaja iz javnog reda i mira, a počinitelj (36) poznat je i kao povratnik u činjenju prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Neslužbeno doznajemo kako oba prijatelja imaju više prekršajnih prijava. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.