News

Komentari 37

Vrućina popušta za vikend, čekaju nas jači pljuskovi i grmljavina, u Dalmaciji bura

Vrućina popušta za vikend, čekaju nas jači pljuskovi i grmljavina, u Dalmaciji bura

Temperature će za vikend biti niže. Najniža temperatura zraka bit će između 15 i 20 °C, na Jadranu od 19 do 24 °C, a najviša od 27 do 32 °C.

Iako će najviše dnevne temperature i dalje biti od 30 do 35 °C, tijekom dana DHZM prognozira pljusak popraćen grmljavinom na istoku Hrvatske, na području Zagreba i Slavonije.  Na Jadranu će tijekom dana biti pretežno sunčano i puhat će sjeverozapani i zapadni vjetar koji će tijekom dana na sjevernom dijelu pojačavati u jaču buru.

U subotu će kiša mjestimice padati u Slavoniji i Baranji, a popodne se očekuje jači razvoj oblaka. Pljusak će pasti i u unutrašnjosti Dalmacije. I dalje će puhati jaka bura na Jadranu. Temperature će za vikend biti niže.

Najniža temperatura zraka bit će između 15 i 20 °C, na Jadranu od 19 do 24 °C, a najviša od 27 do 32 °C.

HRVATSKA DANAS

Na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti povremeno umjerena i povećana naoblaka, a najveća vjerojatnost za mjestimičnu kišu i lokalno jači razvoj oblaka te izraženije pljuskove i grmljavinu je na istoku Hrvatske. Slab do umjeren jugozapadni vjetar prema večeri u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni, prolazno i jak. Na Jadranu umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, a krajem dana na sjevernom dijelu bura u jačanju. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 30 do 35 °C, piše DHMZ.

HRVATSKA SUTRA

Pretežno sunčano, na kopnu povremeno umjerena naoblaka. Više će oblaka biti u Slavoniji i Baranji gdje će mjestimice pasti malo kiše, a popodne su lokalno jači razvoj oblaka te pljuskovi mogući i u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, u noći i ujutro bura, podno Velebita i jaka.

Najniža temperatura zraka od uglavnom između 15 i 20, na Jadranu 19 i 24 °C, a najviša od 27 do 32 °C, u gorju malo niža.

Za cijelu obalu označeno opasno vrijeme

Za petak je za Istru, Kvarner, Dalmaciju i otoke označen narančasti alarm koji ukazuje na opasno vrijeme. Kontinentalna Hrvatska je u žutom alarmu (potencijalno opasno vrijeme), piše DHMZ.

Sutra je situacija nešto bolja. Kontenentalna Hrvatska je u zelenom (nema upozorenja), a Istra, Kvarner i Dalmacija u utom alarmu (potencijalno opasno vrijeme). Manji dio Hrvatske ispod Velebita označen je s narančastim alarmom.

Najčitaniji članci