Obavijesti

News

Komentari 69

Medved: 'Sutra nastavljamo pregovore s DP-om'. Zurovec: 'Nije me nitko dodatno zvao'

Medved: 'Sutra nastavljamo pregovore s DP-om'. Zurovec: 'Nije me nitko dodatno zvao'

Nikola Grmoja pozdravio je odluku Suverenista koji neće sa HDZ-om, a Vesna Vučemilović poručila je pak kako ona nikad neće u savez sa SDP-om i Možemo!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
ČVRSTO PROTIV HDZ-A

Oglasio se i Raspudić: 'Ajmo najprije vidjeti može li se sjesti za stol...'

Marija Selak Raspudić i Nino Rapudić, koji su bili dio liste Mosta i Suverenista, ostaju i dalje čvrsto kod svog suprotstavljanja HDZ-u te su spremni na široko saborsko okupljanje protiv te stranke.

Raspudić je rekao da im nije nevažno tko je predsjednik Sabora, ali, kaže "ajmo najprije vidjeti može li se sjesti za stol i može li se taj širi dogovor postići", prenosi N1

SASTAVLJANJE VLADE

Zurovec: 'Nitko me nije dodatno zvao'

Ukoliko bi došlo do dogovora između HDZ-a i DP-a, s glasom od Vesne Vučemilović imali bi 75 ruku i do 76 bi im nedostajao jedan glas. Ranije se spekuliralo da bi to mogao biti upravo Dario Zurovec iz Fokusa. Ipak, Zurovec je otkrio kako ga nitko nije zvao za pregovore o formiranju većine, osim medija koji su htjeli provjeriti tu informaciju, javlja RTL.

PORUKA IZ MOSTA

Iz Mosta je stigla poruka da Vučemilović nema razloga za strahove.

- Ona dobro zna da smo mi oni koji čuvaju hrvatski identitet i jedina smo garancija da se neće provoditi lijeve anacionalne politike. Tako je bilo do sada i može biti mirna da će tako biti i dalje - rekao je predsjednik stranke Božo Petrov.

- Svi koji su izabrani van HDZ-a su obećali narodu da će biti protiv HDZ-a. I ovdje je sve čisto i jasno. Ja znam što sam ja i kakav sam ja. Zna se što je govorila u kampanji. Lako je provjerljivo - kazao je Miro Bulj, prenosi Dnevnik Nove TV.

ZAVADI PA VLADAJ

HDZ našao dva žetona za novu vladu? 'I uz njih, Plenković neće pristati da se odrekne manjina'

Vučemilović iz Suverenista je najavila podršku HDZ-u, a uz Zurovca iz Fokusa bi imali većinu. Taj plan uoči današnjih pregovora ipak ima jednu rupu. Domovinski pokret bi ograničio glasovanje zastupnicima manjina.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

24sata
11 DANA OD IZBORA

Nova runda pregovora kreće u ponedjeljak, Domovinski pokret se sastaje sa SDP-om i HDZ-om

Nova runda odvojenih pregovora Domovinskog pokreta sa SDP-om i HDZ-om radi formiranja saborske većine, odnosno vlade bit će održana u ponedjeljak, 11. dan nakon parlamentarnih izbora.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

Komentari 69