Obavijesti

News

Komentari 67

Vučić: Vrijeme je da počnemo raditi, želim rezultate, ne moć

Vučić: Vrijeme je da počnemo raditi, želim rezultate, ne moć
1

Vučić i nova vlada prisegli su u nedjelju. U trosatnom govoru novi premijer je naveo ključne točke svog programa. Zalaže se za modernizaciju i promjenu mentaliteta

VIDEO

Srbija je u nedjelju navečer dobila novu vladu na čijem je čelu Aleksandar Vučić. Novi premijer i ministri položili su zakletvu.

Za vladu koju je tijekom dana, u parlamentu predstavio Vučić, glasovalo je 198 od nazočnih 250 zastupnika, protiv ih je bilo 23, šest se suzdržalo od glasovanja, a jedan se zastupnik nije htio izjasniti. Vučićeva vlada imat će 16 ministara od kojih su troje i potpredsjednici vlade, te dva ministra bez portfelja. 

Uvjeren u ostvarivost ciljeva

U trosatnu govoru rekao je da program nove vlade neće sadržavati mnogo obećanja, ali hoće puno smjelosti i odlučnosti da se promjeni način razmišljanja u Srbiji, a sam je uvjeren u ostvarivost ciljeva koje vlada i on sebi postavljaju.

- Danas sam ovdje znajući da od svake rečenice zavise životi naše djece i svakog građanina i tresem se kao prut jer odgovornost koju osjećam ne mogu usporediti s ničim  - reko je Vučić te pred vladu stavio tri zadatka: reforma ekonomije, razvijanje privatnog sektora i konsolidacija budžeta smanjenjem troškova. 

'Želim rezultate, a ne vlast i moć'

U nastavku je rekao kako želi rezultate, a ne vlast i moć. Naveo je da neki mandatari prije njega nisu osjećali odgovornost kakvu on osjeća tako da ih se građani zato ni ne sjećaju, piše Blic.

- Želim rezultat za Srbiju, zemlju zbog koje ćemo zasukati rukave. Naša Srbija je sve što imamo i vrijeme je da od Srbije  prestanemo tražiti i uzimati, nego da joj damo sve što možemo.

Najavio je da će njegov program biti posebno okrenut mladima kako bi ostali u zemlji.

- Znanje je najveći kapital, a država će podržavati one koji pokažu inicijativu, znanje i ideje. Želimo pomoći mladima da sebi priušte dom. Potrebna nam je promjena mentaliteta, a ključne riječi su: promjene i modernizacija - rekao je Vučić te pritom istaknuo da će se boriti za zemlju u kojoj će svi biti pobjednici. 

Neće trošiti više nego što ima, borit će se protiv kriminala

Rekao je da će djelovati odgovorno i pošteno, da neće trošiti više nego što ima, da će se boriti protiv lopova i organiziranog kriminala, te da neće lagati narodu.

Govoreći o programu vlade naveo je da je tokom  proteklih godina javnost čula mnoga obećanja, ali da je učinak bio slab.

- Postavljam visoke i ambiciozne ciljeve i standarde, ali i radim da bi te ciljeve ostvario - rekao je Vučić i podsjetio prisutne da su političari previše prodavali bajke srpskoj javnosti, neodgovorno se ponašali i trošili ono što nisu imali.

- Umjesto retrovizora u ruke moramo uzeti dvoglede, moramo mijenjati odnos prema radu i mnogo raditi. U svoje ime i u ime ljudi kojima ću biti na čelu poručujem da ćemo voljeti Srbiju i da ćemo je mijenjati, poboljšavati jer želimo izgraditi pristojno, tolerantno i uspješno društvo - kazao je premijer.

Pozvao zastupnike da dane i noći provode u parlamentu

Zastupnike je pozvao da do 15. srpnja "provode dane i noći u parlamentu", kako bi čim prije usvojili paket reformskih zakona, za koje drži da su ključni u prilagođavanju srpske ekonomije poslovanju u 21. stoljeću.

Vlada će prestati "besmisleno trošiti novac" te će "ga preusmjeriti u poticaje", rekao je i najavio drastične rezove u povlasticama koje su uživali brojni dužnosnici u državnim institucijama.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu