Obavijesti

News

Komentari 17

Vučić: Neka padne i Vlada, ali sporazum o Kosovu će ostati

Vučić: Neka padne i Vlada, ali sporazum o Kosovu će ostati
1

Vučić je rekao da su spremni i na referendum, ali će o tome odluku morati donijeti Srbi sa sjevera Kosova i jamčiti da će provesti odluku referenduma, kakva god bila

VIDEO

Neka padne Vlada ali sporazum o Kosovu neće biti poništen, a odluka iz Bruxellesa za Srbiju je jedina prava, jedina koja zemlji osigurava budućnost, pri čemu je najvažnije da u primjenu sporazuma ne ulazimo razjedinjeni, rekao je u četvrtak prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka s vođama Srba sa sjevera Kosova koji odbijaju sporazum i najavljuju prosvjede i u Beogradu, prenose mediji u Srbiji. 

Vučić je rekao da je vlast spremna i na referendum, ali će o tome odluku morati donijeti upravo Srbi sa sjevera Kosova i "pri tome jamčiti kako će provesti odluku referenduma, kakva god bila". 

- Ako u utorak priopće da je to njihov izbor, imat ćemo rok od 15 dana i završit ćemo i tu priču - rekao je Vučić dodajući kako "za odluku iz Bruxellesa državni vrh snosi maksimalnu odgovornost, a ako građani misle drukčije, onda netko drugi treba voditi zemlju". 

Ocjenjuje kako loše o sporazumu misli "pet, šest posto građana koji bi zemlju i dalje dijelili na domoljube i izdajnike" dok većina misli kako je Vlada napravila dobro za građane prihvaćajući sporazum. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Govoreći o kritici Srpske pravoslavne crkve na sporazum posebice točke 14 koja za SPC "znači priznanje neovisnosti Kosova", Vučić je jasno rekao neka SPC gleda svoja posla dok ih narod ne izabere da vode državu. 

- To je točka koja je prepisana iz nekoliko akata koje smo do sada imali. To je potpuno besmislena rečenica koju su oni nazvali krunskim dokazom kako smo priznali Kosovo. Nemojte izmišljati gospodo, jer oni koji su sudjelovali u pisanju tih tekstova su to potpisivali mnogo godina prije toga - rekao je Vučić zagonetno, očito jako ljut.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a