Obavijesti

News

Komentari 48

Vučićeva ekipa je u panici zbog gubitka vlasti: 'Bit će sabotaže izbora. Doći će brojni kriminalci'

Vučićeva ekipa je u panici zbog gubitka vlasti: 'Bit će sabotaže izbora. Doći će brojni kriminalci'

Protiv Srbije se vodi medijski rat, lažima, podmetanjima, kriminalizacijom države, a posebno podmetanjima, lažima protiv predsjednika Aleksandra Vučića i svih njemu bliskih ljudi, rekao je Vulin, šef srbijanskog MUP-a

VIDEO

MUP ima informaciju da će se organizirati nekoliko skupina koje će pokušati kompromitirati izbore, razbiti kutije i dokumentaciju. One će biti spremne i organizirane i već postoje popisi kriminalaca koji bi trebali ući u našu zemlju i pomoći u sprječavanju održavanja izbora.

POGLEDAJTE VIDEO: Vučić o Putinovoj prijetnji

Pokretanje videa...

Vučić o Putinovoj prijetnji da će Europa plaćati u rubljima: 'Mi naftu uzimamo preko Omišlja' 00:53

Izjavio je to ministar unutarnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin, inače koalicijski partner srbijanskog čelnika Aleksandra Vučića. Vulin je inače poznat kad Vučiću zagusti da se on javi. Tako je nedavno također imao dramatični istup da se priprema atentat na Vučića, a od toga nije bilo ništa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Neke grupe su se motivirale i organizirale određene političke stranke u zemlju i strani akteri te da je njihov cilj kompromitiranje i sprječavanje izbora 3 travnja. Cijeli aparat ove zemlje to neće dopustiti. Upozoravamo vas da znate kakav je plan i organizacija i da znate tko će im priskočiti u pomoć - rekao je Vulin i dodao da se protiv Srbije vodi medijski rat. 

- Godinama se protiv Srbije vodi medijski rat, lažima, podmetanjima, kriminalizacijom države, a posebno podmetanjima, lažima protiv predsjednika Aleksandra Vučića i svih njemu bliskih ljudi. Svjesni smo onoga što se sprema i ne sumnjamo da smo spremni zaštititi izbornu volju građana Srbije - rekao je Vulin. 

Srbija: Oporba optužuje Vučića za neregularne izborne uvjete
Srbija: Oporba optužuje Vučića za neregularne izborne uvjete

Naime, u Srbiji se 3. travnja održavaju predsjednički, parlamentari i lokalni izbori. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji lovi novi, odlučio je usred kampanje mladima podijeliti po 100 eura državnog novca. Objavio je to Miroslav Miletić na Twitteru uz snimku iz diskoteke u Kragujevcu kad se u trenutku nestanka struje diskotekom zaorio uzvik: "Vučiću, pederu". Vučić i njegova Srpska napredna stranka, koja već deset godina drma Srbijom, najveći su favoriti za pobjedu.

Najveći udarac Vučiću bilo bi to da ne dobije predsjedničke izbore u prvom krugu. Drugi krug predsjedničkih izbora uzdrmao bi temelje njegove desetogodišnje vladavine u Srbiji. No njemu izbori za predsjednika nisu najveći problem. Muku muči s parlamentarnim i dijelom lokalnih izbora. 

Nadalje, Vučiću se ozbiljno drma i vladavina u Beogradu. Za kandidata je postavio bivšeg rivala, a sad vrlo bliskog suradnika Aleksandra Šapića, inače bivšeg vaterpolskog prvaka, koji je zbog tog transfera izgubio glasove koje je dobivao upravo zbog činjenice da nije bio uz Vučića. Na tim izborima široka oporbena koalicija kandidirala je sveučilišnog profesora i diplomata Vladetu Jankovića, koji ima ozbiljne izglede sjesti u fotelju prvog čovjeka Beograda.

Taj ishod zasigurno bi doveo do početka kraja Vučićeve vladavine. Zato Vučić radi ono što najbolje zna. Huška i utjeruje strah svojim građanima ne bi li zadržao glasače i upozorio ih na opasnost promjene vlasti. Sad je Vučić izvukao i posljednji adut - Hrvate te, posebice, Albance na Kosovu. Uz to. trećina građana Srbije ne namjerava izaći na izbore 3. travnja, pokazuju posljednja ispitivanja javnog mnijenja koja Vučiću predviđaju pobjedu u prvom krugu, a vladajućoj koaliciji na čelu s naprednjacima (SNS) natpolovičnu većinu u parlamentu.

Nedjelja se bliži, a Aca je sve nervozniji. Drma mu se fotelja
Nedjelja se bliži, a Aca je sve nervozniji. Drma mu se fotelja

Ankete provedene u završnici izborne kampanje ukazuju da bi Vučić, izađe li više od polovice ukupno 6,5 milijuna upisanih birača, u prvom krugu osvojio drugi uzastopni predsjednički mandat s oko 60 posto osvojenih glasova. Od sedmero Vučićevih protukandidata najbolje plasirani u anketama je umirovljeni general Zdravko Ponoš, kojeg je kandidirala koalicija stranaka centra, desnog centra, građanskih pokreta i sindikata Ujedinjeni za pobjedu Srbije, a za njega bi glasalo približno 19 posto birača, što je postotak opredjeljenih i za parlamentarnu listu te vodeće oporbene koalicije. 

Na parlamentarnu većinu s nešto više od 62 posto glasova mogu računati Vučićeva Srpska napredna stranka i partije koje ju podržavaju ili su s njom dosad bile u koaliciji. Izborni prag prešli bi pouzdano Ujedinjeni za pobjedu Srbije, koalicija grupacija stranaka i pokreta zeleno-lijeve koalicije "Moramo", te možda još tri do četiri uglavnom desno orijentirane političke grupacije.

Na rubu izbornog praga je koalicija "Ajmo ljudi" nekadašnjeg srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, te radikali (SRS) haškog osuđenika Vojislava Šešelja, koji na ovim izborima podržavaju Vučićevu kandidaturu i nastoje se vratiti u parlament. Dva dana prije početka izborne šutnje i vladajući i oporbene koalicije nastoje animirati neodlučne birače kojih je, po istraživanjima, od 30 do čak 38 posto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a