Obavijesti

News

Komentari 0

Vučković je obišla gradilište za servis strojeva u gospodarenju šumama vrijedno 1.9 mil. eura

Vučković je obišla gradilište za servis strojeva u gospodarenju šumama vrijedno 1.9 mil. eura

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković obišla je gradilište Radne jedinice "Transport i mehanizacija" Hrvatskih šuma, 1,9 milijuna eura vrijednu gradnju servisa za vozila i strojeve za gospodarenje u šumama

VIDEO

Ministrica Vučković rekla je da je ta investicija važna kako bi Hrvatske šume mogle i dalje raditi dobro jer je naše gospodarenje šumama dobro i cijeni se u međunarodnoj javnosti.

"U suradnji sa svijetom Hrvatske šume približavaju naša iskustva i svoj oblik gospodarenja šumama mnogim zemljama", rekla je ministrica, podsjećajući kako je riječ o 250 godina dugoj tradiciji gospodarenja na način koji je razvila, očuvala i promovirala hrvatska šumarska struka.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić rekao je da generacijama iza sebe žele ostaviti kvalitetne i zdrave šume, i to prirodne, a ne umjetno uzgojene, da su u svijetu zaista primjer kako uzgajati prirodne šume, što je važno za ekološki sustav cijelog čovječanstva. Istaknuo je da će karlovački servis biti “ogroman iskorak za kvalitno upravljanje šumama”.

Dujić je objasnio da je riječ o investiciji od 1,9 milijuna eura, da se gradi operativna zgrada od tisuću metara četvornih korisne površine, gdje će se usluge pružati i Hrvatskim šumama i svim drugim subjektima koji na ruralnim područjima rade na eksploataciji i održavanju šuma te podizanju novih.

Voditelj karlovačke podružnice Hrvatskih šuma Marin Svetić najavio je da će karlovačka Radna jedinica "Transport i mehanizacija" u novoj poslovnoj zgradi pružati uslugu servisiranja i popravaka te pranja vozila i strojeva, šumske mehanizacije, za sve podružnice Hrvatskih šuma, a u perspektivi i za privatne šumoposjednike.

“Dugoročni nam je plan da se, kad zadovoljimo sve potrebe Hrvatskih šuma, otvorimo i prema javnosti, te nam je plan da se sadašnji broj radnika s 59 uskoro počne i povećavati”, rekao je Svetić i dodao da šumarije karlovačke podružnice gospodare s 94.000 hektara državnih šuma te jedine u Hrvatskoj imaju brdske šumske žičare, što pridonosi i zaštiti okoliša jer, kako je rekao, "od panja pa do šumske ceste i stovarišta deblo ne ide po tlu, što je ekološki  važno".

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin posebno je zahvalila Hrvatskim šumama i Ministarstvu poljoprivrede što bitno pomažu u razminiravanju šuma kako bi županija 2024. godine “zaista mogla biti slobodna od mina”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...