Obavijesti

News

Komentari 1

'Otrovne riječi i nacionalno prestrojavanje nisu prihvatljivi'

'Otrovne riječi i nacionalno prestrojavanje nisu prihvatljivi'
2

Zoran Milanović, zajedno s Brankom Grčićem i Dragicom Zgrebec, predstavio je plan Kukuriku koalicije za poljoprivredu i regionalni razvoj gdje su najavili niz mjera

VIDEO

Predstavljanje Plana 21 Kukuriku koalicije u Vukovaru predsjednik SDP-a Zoran Milanović započeo je riječima da je kampanja za parlamentarne izbore tek započela, ali i da je u njoj već mnogo otrova i riječi koje podsjećaju na 1991. godinu.

- Moramo svi zajedno voditi računa da nas slušaju i mladi ljudi koji se tek formiraju kao osobe i da ovakve otrovne riječi i nacionalno prestrojavanje nije prihvatljivo ponašanje. Hrvatska je zajednica, a ne parcela, ali zajednica koju treba znati voditi i država koja je za svakoga - rekao je Milanović očigledno aludirajući na nedavne izjave Josipa Đakića iz HDZ-a. Milanović, zajedno s Brankom Grčićem i Dragicom Zgrebec, predstavio je javnosti plan Kukuriku koalicije za poljoprivredu i regionalni razvoj gdje su najavili niz novih mjera ako 4. prosinca dobiju povjerenje građana. Tako je najavljeno donošenje novoga zakona o poljoprivrednom zemljištu i zadrugarstvu a sve, kako je rečeno, s ciljem da poljoprivreda i poljoprivrednici stanu na svoje noge. Plan Kukuriku koalicije, koji je predstavila Branka Zgrebec, je osigurati sigurnu i kvalitetnu prehranu stanovništva, smanjenje uvoza hrane, podizanje konkurentnosti, razviti zadrugarstvo, povezati proizvođače, prerađivače i trgovce, ali i edukacija poljoprivrednika i razvoj seoskih područja. Najavljena je i decentralizacija Hrvatske koja je preduvjet ravnomjernijeg razvoja Hrvatske. Iz Kukuriku najavljuju da neće biti ukidanja općina, ali da će općine imati onoliko nadležnosti koliko imaju novaca. 

- Što općina ima više novca imat će i veće nadležnosti, ali isto tako i što sa manje novca raspolažu nadležnosti će biti manje. One općine koje nemaju novca imati će općinske načelnike i općinska vijeća volontere a ako to ne žele onda se mogu pripojiti susjednim općinama - najavio je Branko Grčić koji je predstavio plan regionalnog razvoja. Najavljeno je i da će biti doneseno niz mjera kako bi se potaknula proizvodnja i zapošljavanje kao što su smanjenje poreznog opterećenja, oslobađanja od poreza na reinvestiranu dobit kao i uvođenje poreznih olakšica kod novoga zapošljavanja.

- Na tome ćemo ustrajati, najavio je Grčić. Okupljene građane najviše su interesirala pitanja oko raspodjele poljoprivrednog zemljišta, mogućeg razvoja posustalih grana proizvodnje kao što su metalurgija, tekstilna industrija , obućarska i gumarska proizvodnja i sl. Jedno od pitanja je bilo i u vezi zdravstva gdje je uspoređujući vrijeme koalicijske vlade i zadnjih osam godina istaknuto da su od 2000 do 2003 u vukovarsku bolnicu uložena dva milijuna kuna a da je u zadnjih osam godina u tu bolnicu uloženo oko 180 milijuna kuna. 

- Shvaćamo to kao kritiku i dobro je da ima i takvih pitanja. Možemo samo reći da će vukovarska bolnica svakako imati svoje mjesto u zdravstvenom sustavu, ali i da će se isto tako morati znati koji se sve pregledi mogu obaviti u Vukovaru, za koje se mora ići u Osijek, a za koje u Zagreb. Hrvatska inače ima puno bolnica, a neke su na svega desetak kilometara jedna od druge. Takva je situacija i u Vukovarsko – srijemskoj županiji gdje su bolnice u Vukovaru i Vinkovcima udaljene svega 15-ak kilometara, rekao je Milanović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C