Obavijesti

News

Komentari 0

Wall Street tone usprkos Obaminom paketu poticaja

Wall Street tone usprkos Obaminom paketu poticaja
1

Dow Jones pao je za 297.81 bod ili 3,8 posto, završivši na 7552,6 bodova. Tehnološki indeks Nasdaq izgubio je 63 boda ili 4,1 posto vrijednosti

VIDEO

Dionice na Wall Streetu u utorak su potonule iz straha da vladini napori na zaustavljanju recesije neće biti dovoljni, iako je s potpisom predsjednika Baracka Obame upravo stupio na snagu zakon o gospodarskim poticajima vrijedan 787 milijardi dolara.
Indeks Dow Jones pao je za gotovo 297.81 bod ili 3,8 posto, završivši na 7552,6 bodova.
Širi indeks Standard & Poor's 500 izgubio je gotovo 38 bodova ili čak 4,6 posto, došavši na 789.17 bodova, prvi put ispod 800 od studenoga prošle godine. Tehnološki indeks Nasdaq izgubio je 63 boda ili 4,1 posto vrijednosti. Indeks manjih kompanija Russell 2000 otklizao je 4,3 posto.
Wall Street je prošloga tjedna zabilježio znatan pad. Razlog tome je stalna zabrinutost za bankarski sektor. Ulagači su zabrinuti i za autoindustriju, nakon što su Chrysler i General Motors u utorak vladi predali planove restrukturiranja, prema kojima im za održivo poslovanje treba još 17.4 milijardi dolara pomoći iz proračuna.
Nakon zatvaranja burzi Chrysler je objavio da treba još najmanje pet milijardi dolara za restrukturiranje te će otpustiti 3000 radnika i prekinuti proizvodnju četiri nerentabilna modela.
GM je objavio da treba dodatnih 9.1 milijardi dolara državnog zajma, ali ako se gospodarski uvjeti dodatno pogoršaju, ta će brojka biti 16.6 milijardi. Kompanija je također najavila otpuštanje 47.000 radnika.
Ekonomski analitičari američkih TV mreža odmah su uočili ključni nedostatak planova autoproizvođača, jer traže znatno veća sredstva nego prvotno, a obećavaju masovna otpuštanja, dok administracija ulaže gotovo 800 milijardi dolara kako bi pokrenula zapošljavanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u