Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
286 komentara

WC muke: Ruža Tomašić u uredu ima toalet koji joj smeta

Ovo su famozni zahodi. Pogledajte kako to izgleda. Nikad ne bih ušla u njega, govori nam pravašica Ruža Tomašić pokazujući svoj sanitarni čvor u Strasbourgu

Katarina Dimitrijević Hrnjkaš/24sata
Foto: Katarina Dimitrijević Hrnjkaš/24sata
286 komentara

Ovo su famozni zahodi o kojima su naši mediji pisali. Kao da je to neki luksuz, da k tome imamo i tuš-kabinu u uredu. Ali pogledajte kako to izgleda. Nikad ne bih ušla u njega, govori nam pravašica Ruža Tomašić pokazujući svoj sanitarni čvor u Strasbourgu.

Nezgodno je da itko ode na toalet i da ga drugi slušaju kako pušta vodu jer nas dijeli samo tanki zid. Treba ga naprosto izbaciti, kaže Tomašić

Smješten je usred njezina ureda od jedva 20 četvornih metara. I zaista je neprirodno uguran u radni prostor. Vjerojatno je bila ideja arhitekata da na ovaj način europarlamentarci dobiju svoju intimu, prostor za osvježavanje. 

No kad je u istom uredu sa zastupnikom ugurano još nekoliko stolova na kojima radi nekoliko asistenata i stažista, to izgleda malo drukčije. Zato WC nitko ne koristi.

- Nezgodno je da itko ode na toalet i da ga drugi slušaju kako pušta vodu jer nas dijeli samo tanki zid. Treba ga naprosto izbaciti - kaže Tomašić. 

Zbog WC-a imaju gužvu na sastancima

Time bi, kaže, dobila i više prostora za rad svojih ljudi. A kad se svi oni okupe na sastanak, nemaju gdje svi ni stati. Zato im kao stolci posluže ladičari, poredaju se neki i na prozorskoj dasci. I tako odrađuju sastanke i dogovore. Kako bi takvom gužvanju stala na kraj, Ruža je stavila parlamentu prijedlog na stol: toaleti moraju ići van!

S njom se slaže i kolega laburist Nikola Vuljanić

Uz to, Ruža od njih zazire i zbog izgleda jer je tuš-kabina požutjela od kamenca, pa u najmanju ruku oku nije ugodan prizor. Zato svi odreda koriste sanitarne čvorove na hodnicima parlamenta, a ne vlastite.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message