Obavijesti

News

Komentari 153

Za 64 kune HŽ Putnički nudi građanima vožnju na ciglama

Za 64 kune HŽ Putnički nudi građanima vožnju na ciglama
1

A GDJE SU NOŽICE? U zagorskom vlaku sjedala su pridržavale cigle, a HŽ kaže da su ih stavili u vlak kako se putnici ne bi ozlijedili dok su ga vozili na servis

VIDEO

Dok se u HŽ Putničkom prijevozu hvale kako očekuju pozitivno poslovanje za prošlu godinu, dotle kao da nemaju ni za nožice u vlaku. Izum na koji bi bio ponosan i Grunf iz stripa “Alan Ford” oborio je s nogu i naše čitatelje koji su nam poslali slike sjedala poduprte starim ciglama.

- Išao sam s javne tribine iz Zagreba i slušao sam dvoje konduktera kako se međusobno šale na račun sjedišta koje je bilo na ciglama. Kondukter je rekao kolegici da mu ‘baš treba takva sjedalica doma’ i oboje su se nasmijali - rekao je Mario Zadravec (34), koji je u utorak vlakom išao iz Zagreba prema Varaždinu. Kartu nije kupio na kolodvoru u Zagrebu nego u vlaku, pa mu kondukter nije imao sitnog novca za vratiti. Zato mu je izdao potvrdu kako bi ostatak novca mogao podignuti na blagajni kolodvora u Varaždinu.

- Na kolodvoru sam blagajnici pokazao sliku koju sam snimio i ona je prokomentirala kako vlak nije tehnički ispravan i kako ga nikako nisu smjeli ni pustiti da vozi - kaže Zadravec, koji se za 64 kune, koliko ga je koštala karta, izvozao gledajući stolac koji se držao na ciglama. Doznali smo da se radi o dizelmotornoj garnituri koja je vozila od Zaboka prema Đurmancu te onda od Stubice prema Zagrebu i potom natrag za Varaždin. Tako da je sliku i (ne)priliku stanja u Putničkom prijevozu vidjelo mnoštvo putnika koji su se vozili na tim relacijama.

Iz HŽ Putničog prijevoza su potvrdili da se radilo o vlaku koji je vozio na relaciji Zabok - Donja Stubica.

- Po dolasku vlaka na kolodvor Donja Stubica strojovođa i kondukter utvrdili su kako je netko oštetio donji dio sjedala. Kako ne bi došlo do daljnjeg oštećenja zbog vibracija tijekom vožnje i kako se netko od putnika ne bi ozlijedio, sjedalo je provizorno osigurano, a kondukter je putnike upozorio da ne sjedaju na sjedala. Nakon toga uputili su vlak na izvanredni popravak u Varaždin - pojasnili su u HŽ-u.

'Smiješna strana tragične stvarnosti'

Dalibor Petrović iz Sindikata strojovođa Hrvatske komentirao je slučaj rekavši da je stanje ispravnosti vozila u Putničkom prijevozu katastrofalno.

- Sigurnost vlakova je na najnižoj razini otkad postoji željeznica, a samo zahvaljujući strojovođama i kondukterima životi putnika nisu ugroženi. No, pitanje je dana kada će biti. Svaki dan nedostaje nam na desetke ispravnih lokomotiva i vlakova, a uprava sa svojski trudi uplašiti strojovođe sankcijama kako bi vozili sve neispravnija vozila – oštar je bio Petrović. Za cigle ispod sjedala rekao je kako je to smiješna strana tragične stvarnosti i da uprava troši milijune na skidanje grafita s vlakova.

- I milijune troše na urešenje prostorija Uprave. Uz to jedan član uprave te direktor logistike zadužen za ispravnost vozila ovih dana obilaze južnoeuropske zemlje diveći se prirodnim ljepotama, naši putnici čekaju vlakove koji podsjećaju na Godota. Ove će godine ulupati 90 milijuna kuna na takozvanu informatizaciju, jer putnike planiraju, valjda, slati e-mailom, što je u svakom slučaju bolje nego prijevoz na ciglama – sarkastičan je bio Petrović.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.