Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za besplatni doručak nasmrt je kamenom zatukao bivšu (15)

Joshua (16) namamio je bivšu djevojku Rebeccu u šumu gdje ju je ubio. Nakon toga je prijatelju poslao sms poruku da mu duguje doručak jer ju je napokon ubio...

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
84 komentara

Bezosjećajnog Joshuu Daviesa (16), za kojeg prijatelji kažu da se ponaša kao podvojena ličnost, proglasili su u srijedu na sudu u Walesu krivim za monstruozno ubojstvo bivše djevojke Rebecce Aylward (15). Pod izlikom da ju želi vidjeti namamio ju je u šumu i tamo ju izudarao kamenom po glavi. Navodno je sve to učinio zbog oklade da dobije besplatan doručak, piše Daily Mail

Rebecca i Joshua upoznali su se još kao mala djeca. Prohodali su 2009. godine, a Rebecca ga je ostavila nakon tri mjeseca veze. U listopadu 2010. godine Joshua se javio Rebecci i zamolio ju da se nađu. Njezina majka na sudu je ispričala kako se njena kćer radovala tom susretu jer je bila uvjerena da on želi da opet budu par. 

- Probudila se u 6 ujutro kako bi se uspjela srediti za sastanak s njim. Kupila je novu odjeću, bila kod frizera i na šminkanju. Bila je toliko sretna što će ga opet vidjeti - prisjetila se majka ubijene tinejdžerice. 

Joshua je došao po Rebbecu. Otišli su do šume u blizini njegove kuće gdje ju je zatukao kamenom. Ostavio ju je da leži u lokvi krvi i otišao po prijatelja. Doveo ga je na mjesto zločina i iznad Rebeccina tijela objašnjavao mu kako je teško nekome slomiti vrat te da njoj to nije mogao učiniti jer je pokušala pobjeći pa ju je izudarao kamenom. 

- Pokušao sam joj slomiti vrat, no počela je vrištati. Brzo sam uzeo neki kamen i počeo ju udarati. Najgore je bilo kad sam joj vidio lubanju kroz kosu - govorio je prijatelju koji je o ubojstvu svjedočio na sudu. 

Na Facebooku je pokušao prikazati kao da je u vrijeme ubojstva bio cijelo vrijeme doma, a čim su prijavili nestanak Rebecce, Joshua je otišao do njezine obitelji i glumio zabrinutost. Obitelji i policiji prijavio ga je jedan prijatelj, na kojeg je kasnije pokušao svaliti krivnju. Mladićevi prijatelji inspektorima su se povjerili kako je Joshua imao 'Jekyll i Hyde' karakter te da je bio opsjednut ubojstvima. Porotu su posebno šokirale poruke koje je Joshua razmjenjivao s prijateljem. 

Na svom Facebook profilu mladi ubojica pisao je kako bi bilo puno lakše da Rebecce nema i da će ju ubiti. Unatoč takvim napisima nitko od prijatelja nije vjerovao da će to zaista učiniti. Smatrali su da je riječ o šali. Prije sastanka s Rebeccom prijatelju je poslao poruku u kojoj je napisao "Došlo je vrijeme". Kasnije je poslao SMS: "Što bi napravio da ti kažem da sam ju stvarno ubio?", na što mu je prijatelj odgovorio "Kupio bih ti doručak". U nastavku mu je Joshua odgovorio kako mu ne može još ništa reći, ali da mu duguje doručak.

Nakon što je nasmrt zatukao bivšu djevojku na Facebooku je dan kasnije napisao "Uživao sam u prekrasnom danu i divnom doručku", aludirajući na to da je dobio okladu. 

Možda vas zanima i ovo:
Message