Obavijesti

News

Komentari 6

Dobroslavić župan, Vlahušić i Teo Andrić idu u drugi krug

Dobroslavić župan, Vlahušić i Teo Andrić idu u drugi krug
6

HDZ pobjeđuje u utrci za Gradsko vijeće, a borba oko mjesta gradonačelnika Dubrovnika vodi se između Vlahušića i Andrića, očekuje se drugi krug glasovanja

VIDEO

Nikola Dobroslavić novi je stari župan s 54,18 posto glasova po najnovijim podacima DIP-a. Uvjerljivo je pobijedio SDP-ovog kandidata Mirka Duhovića. 

Rezultati se stalno mijenjaju, prema najnovijim podacima Andro Vlahušić dobio je više glasova nego Teo Andrić. Vlahušić ima 31,76 posto glasova, a Andrić 25,92 posto. Matko Bupić postigao je 14,25 posto, a Pero Vićan 12,42 posto glasova. 

Prvi rezultati išli na ruku Andriću

Teo Andrić dobio je više glasova nego Vlahušić. Andrić ima 27,28 posto glasova, a Vlahušić 26,48 posto. Pero Vićan je postigao 16,23 posto glasova.

U utrci za Gradsko vijeće grada Dubrovnika trenutno vodi HDZ s 20 posto glasova, piše Dubrovački dnevnik. Koalicija HNS-HSS-SHUS je dobila je 15,5 posto glasova, SDP 14 posto, DDS 13 posto, a lista Hrvatskih laburista osvojila je 10 posto glasova birača.

Borba za župana prema neslužbenim rezultatima nije neizvjesna, HDZ-ov kandidat Nikola Dobroslavić vodi s uvjerljivih 43 posto glasova, pa je pobjeda nad SDP-ovim kandidatom Mirkom Duhovićem izgledna već u prvom krugu. 

Prema izlaznim anketama u drugi krug idu Andro Vlahušić i Teo Andrić iz koalicije HDZ, HSP AS, HSLS, piše Dubrovački dnevnik. Vlahušić ima 34 posto potpore, dok je Andriću pripalo 23 posto glasova. Kao mogući kandidat za ulazak u drugi krug je Matko Bupić s 18 posto glasova, dok je Pero Vićan prema neslužbenim rezultatima dobio svega osam posto glasova.  

Vlahušić: Dubrovnik je mudar grad i donijet će pravu odluku

Do 16 sati na lokalnim izborima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji izlaznost birača bila je 37,05 posto, a u gradu Dubrovniku na birališta je izašlo 31,17 posto birača. Svoju građansku dužnost obavili su i svi kandidati. 

- Očekivanja su dobra. Ima puno kandidata i lista. Dubrovnik je mudar grad, donijet će pravu odluku i imat ćemo dobro gradsko vijeće, gradonačelnika ili gradonačelnicu - izjavio je aktualni dubrovački gradonačelnik HNS-ovac Andro Vlahušić (HNS-HSS-SHUS) koji, nepravomoćno osuđen za zlouporabu položaja i ovlasti u aferi 'Šipan', očekuje drugi mandat.

Od svih kandidata za gradonačelnika Dubrovnika najizgledniju priliku za ulazak u drugi krug imaju Vlahušić, Andrić, Bupić i Šalja. 

Sedam kandidata želi svoje mjesto u gradu podno Srđa

U borbi za Dubrovnik natječu se aktualni gradonačelnik Andro Vlahušić i Pero Vićan, oboje nepravomoćno osuđeni u aferi "Šipan". S Vlahušićem na čelu HNS-a, HSS-a, SHUS-a i Vićanom iz Dubrovačkog demokratskog saveza za gradsku se fotelju natječe SDP-ov kandidat Niko Šalja. 

HDZ je kandidirao bivšeg hrvatskog branitelja Tea Andrića, laburisti su predstavili Matka Bupića, koji je svojevrsno osvježenje na političko sceni. Bupić je predavač na Sveučilištu u Dubrovniku i prvi je kandidat koji je predstavio svoj program. Osim njih, mjesto gradonačelnika priželjkuju Vjekoslav Vierda iz SDR-a i nezavisni kandidat Marija Delija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je